files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zasadalo Mestské zastupiteľstvo Michalovce

 

 

V utorok 22. februára 2011 sa uskutočnilo II. zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Michalovciach v tomto roku. Okrem iných dôležitých bodov, o ktorých vás budeme postupne informovať, poslanci schválili aj podľa ich slov najdôležitejší bod rokovania, a tým je – Program rozvoja mesta Michalovce na roky 2011-2014.

 

Zasadnutia sa zúčastnilo v plnom počte 25 poslancov nášho mestského zastupiteľstva, aby prerokovali a postupne aj schválili uznesenia z rokovaní Mestskej rady, ktoré sa uskutočnili 25.01 a 08.02. 2011.

 

Zmeny v prevádzkovaní terás a nakladaním s odpadmi

Postupne sa poslanci oboznámili so správou o činnosti Mestskej polície Michalovce, stave kriminality na území mesta Michalovce za rok 2010, vyhodnotili činnosť MsKS Michalovce za rok 2010 a oboznámili sa s Plánom hlavných úloh MsKS na rok 2011. Prerokovali zmeny vo všeobecno-záväzných nariadenia, ktoré sa budú v tomto roku týkať prevádzkovateľov letných terás, ale aj o zmenách v nakladaní s komunálnymi, drobnými stavebnými a elektroodpadmi z domácností.

 

Predaj akcií MFK Zemplín

Poslanci na tomto zasadnutí schválili taktiež aj predaj akcií futbalového klubu MFK Zemplín Michalovce, a.s. a prijali aj návrh na udelenie titulu Čin roka 2010 vybraným  jednotlivcom a kolektívom z mesta Michalovce.


Verejné zhromaždenia už v apríli

Určite sa obyvatelia pamätajú, že posledné zhromaždenie obyvateľom mesta  sa konalo v septembri 2010 pred komunálnymi voľbami. Tento krát poslanci rozhodli , že v tomto roku sa budú konať tieto zhromaždenia ešte pred Veľkonočnými sviatkami v priebehu apríla, nakoľko staronové vedenie mesta chce informovať obyvateľov Michaloviec  o tom, aký je plán mesta na nasledujúce štyri roky a vypočuť si ich požiadavky a pripomienky.

 

Plán rozvoja mesta na roky 2011-2014

Medzi najdôležitejší  bod rokovania bol ale považovaný Program rozvoja mesta Michalovce na rok 2011-2014. Samospráva rozpracovala v rámci schváleného materiálu svoje hlavné ciele do 12 oblastí. Ide v prvom rade o zvyšovanie hospodárskeho rozvoja, čo by malo znamenať podporenie podnikateľského prostredia, príliv nových investorov, a tým v konečnom dôsledku zníženie nezamestnanosti. Samospráva chce aj naďalej zlepšovať sociálne služby nie len pre seniorov, zdravotne postihnutých, ale aj mladé rodiny a ostatné skupiny obyvateľstva.

Mesto chce taktiež podporovať organizačné zmeny v Nemocnici s poliklinikou Štefana Kukuru v Michalovciach, a tým skvalitniť poskytovanie zdravotníckej starostlivosti vo všetkých smeroch. Od techniky cez služby až po vylepšenie samotnej ubytovacej časti pre pacientov. Jedným z cieľov v súvislosti s michalovskou nemocnicou je aj nájsť strategického investora, ktorý by naplnil ciele mesta a dostaval by rozostavaný nemocničný blok.

Okrem iného chce samospráva plynule pokračovať v oprave ciest, rekonštrukcii sídlisk, budovaní križovatiek, výstavbe nového cintorína, boji s alkoholizmom a toxikomániou u mladistvých, rekonštrukcii prípadne výstavby nového autobusového nástupišťa, vyriešenia problému  s chátrajúcim amfiteátrom na hrádku a chce riešiť aj problematiku parkovania na sídliskách.

Týmito, ale aj iným témam, ktoré boli prerokované a nakoniec schválené na tomto mestskom zastupiteľstve vás budeme postupne informovať aj podrobnejšie.

(VK)



Uverejnené: 23.02.2011 13:31:57 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.