files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nehodu na kruháči spôsobil alkohol

 

Tak ako sa predpokladalo, dopravnú nehodu, ktorá sa stala v stredu podvečer na kruhovom objazde v Michalovciach na Vinianskej ceste smerom do centra mesta, spôsobil alkohol. Po dopravnej nehode skončila Škoda Octávia v stĺpe a spolujazdec s ťažkými zraneniami v michalovskej nemocnici.

 

Šťastie v nešťastí

Vodič Škody Octávie ( 27-ročný Vladimír z Michaloviec ) bol v čase nehody pod vplyvom alkoholu, policajti mu namerali v dychu až jedno promile alkoholu. Aj keď ide iba o mierny stav opilosti, veľkým šťastím v tomto prípade bolo to, že práve v tomto čase neprechádzal po chodníku žiaden chodec, nakoľko vozidlo po náraza do stĺpa odhodilo na priľahlý chodník. Na vozidle vznikla škoda za 3,5-tisíca eur.

 


"Na rovnom úseku cesty po prejazde mosta cez rieku Laborec v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy najmä svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať, dostal s vozidlom na posypanej ceste šmyk a narazil do obrubníka. Následne s vozidlom narazil do stĺpa verejného osvetlenia. Pri dopravnej nehode vodič utrpel ľahké zranenia, jeho 28-ročný spolujazdec sa zranil ťažko," informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

 

Alkohol za volantom

V poslednom čase narastá počet nehôd, kde hrá veľmi významnú úlohu alkohol. "Polícia preto upozorňuje, že bude k vodičom pod vplyvom alkoholu pristupovať nekompromisne a taktiež k vodičom, ktorí hrubým spôsobom porušia dopravné predpisy a svojou jazdou ohrozia iných účastníkov cestnej premávky. Alkohol za volant nepatrí, preto polícia sprísnila kontrolu vodičov na požitie alkoholu a iných návykových látok. Vodiči by si mali uvedomiť, že v nepriaznivom počasí, najmä v tomto období, keď je na vozovke sneh, ľah, sneží, či prší, treba znížiť rýchlosť a jazdu prispôsobiť svojim schopnostiam," uzavrela policajná hovorkyňa.

 

(VK)


Uverejnené: 25.02.2011 09:52:31
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.