files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V zemplínskom derby pôjde o veľa

 

Jedným zo šlágrov 13. kola 1. hádzanárskej ligy bude aj zemplínske derby, kde hádzanári Trebišova privítajú rozbehnutý Hc winLand Michalovce. V drese domácich, ktorí sa chcú revanšovať za jesennú prehru (26:29) nastúpia aj štyria kmeňoví hráči winLandu. Tréner Michalovčanov Jano dúfa, že jeho zverenci zopakujú výkon zo zápasu proti Šali a odvezú si z horúcej pôdy dva body. Zápas sa odohrá v sobotu o 18.30 a čaká sa búrlivá atmosféra, pretože sa naň chystá aj mnoho priaznivcov Michaloviec.

 

Pavol Jano : Domáci sa budú chcieť vytiahnuť, ale my chceme dva body

Michalovčania v oventúre jarného kola jasne zdolali druhý tím tabuľky Šaľu a týmto zápasom chcú naštartovať víťaznú jarnú sériu. Tréner Pavol Jano, však krotí ich optimizmus. „Zápas s Trebišovom bude veľmi ťažký. Je to derby zápas, ten nemá nikdy favorita. Domáci hráči sa určite proti nám budú chcieť vytiahnuť, navyše svoje môže spôsobiť aj tamojšie prostredie,“ narážal Jano na búrlivé prostredie v Trebišovskej hale. Samotného trénera teší, že okrem dlhodobo zraneného Mandžáka nemá ani jeden hráč zdravotné problémy a jeho zverenci sa tak bez problémov môžu pripravovať na náročný zápas. „Keď zahráme v obrane tak ako proti Šali, verím tomu, že si pripíšeme na svoje konto dva body. Vzhľadom na naše ambície a stratu, ktorú máme na prvé celky si totiž nemôžeme dovoliť zaváhanie,“ dodal na záver kormidelník Michaloviec.

 

Miroslav Horňák : Oni sú favoriti, no zadarmo im nič nedáme

Trebišovčania v prvom jarnom kole prehrali na palubovke poslednej Dubnice (24:30). V ich kádri pôsobí štvorica Piskay, Tomko, Schmidt a Horňák, ktorí sú kmeňovými hráčmi winLandu. Spomenutá štvorka teda má o zvýšenú motiváciu postarané. „Michalovčania sa netaja postupovými ambíciami. V zápase so Šaľou podali vynikajúci výkon. Budeme musieť niečo vymyslieť na ich výbornú obranu. Spoliehať sa chceme aj na publikum, ktoré bude dúfam našim hnacím motorom,“ uviedol posledný z menovaných hráčov. „Bude to ťažký zápas, no my v ňom chceme uspieť. Vzhľadom na kvalitu kádra sú oni favoritmi, no zadarmo im určite nič nedáme,“ následne dodal krídelník domácich. My len dodajme, že Trebišovčania nastúpia na derby zápas pravdepodobne kompletný aj s ich najväčšími oporami Šiškom a Semanom.

 

Peter Brendza



Uverejnené: 25.02.2011 09:56:35 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.