files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Púchove ohrozený jarný štart

 

V tíme nášho sobotňajšieho súpera v úvodnom jarnom kole prvej futbalovej ligy FK Púchov prevládajú aj pár dní pred štartom majstrovskej súťaže existenčné problémy. Tie sa priamo dotýkajú aj nášho klubu, keďže práve Považania si musia splniť povinnosti voči Únii ligových klubov a až potom budú môcť v sobotu na michalovskom trávniku nastúpiť. Čas na doriešenie svojich náležitosti majú do piatkového poludnia.

 

V tíme účastníka druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže FK Púchov stále pretrvávajú ekonomické problémy a vážne existenčné starosti, ktoré trápili klub už aj v jesennej časti tejto sezóny I. ligy 2010/2011. "Situácia je naďalej kritická. Mesto nám nepodalo pomocnú ruku. Vraj nemá interes o A-mužstvo, je ochotné prevziať len mládež a aj to iba za predpokladu, že sa vyrovnajú všetky dlžoby a záväzky. V tejto súvislosti pripomínam, že káder nášho "áčka" je momentálne z dvoch tretín zložený z mládežníkov," uviedol v rozhovore pre agentúru SITA majiteľ FK Púchov Jaroslav Rosina.

 

Tímu z Považia, ktorý figuruje po jesenných 18 odohraných kolách s 15 bodmi v tabuľke na predposlednom 11. mieste (bilancia: 4 - 3 - 11, skóre 15:38), členovia Únie ligových klubov v utorok neschválili súpisku na jarnú časť I. ligy. Na splnenie potrebných náležitostí majú kompetentní v Púchove (druhým tímom I. ligy, ktorý zatiaľ tiež nesplnil
stanovené kritériá a nemá odobrenú súpisku, je LAFC Lučenec, pozn.) necelé tri dni, t. j. do piatka 4. marca do 12.00 h. "Dôvodom sú samozrejme finančné prostriedky, všetko v súčasnosti závisí od peňazí. Isté je, že ak do štvrtka či piatka nezoženiem potrebné zdroje a nebudeme schopní splniť záväzky, ktoré máme voči Slovenskému futbalovému zväzu či Únii ligových klubov, tak nám nepotvrdia súpisku a Púchov nebude môcť hrať. Spoločnosť by následne šla do konkurzu a klub by asi zanikol. Takýto scenár si zatiaľ nepripúšťam, nemôžem však nič garantovať. Verím, že v sobotu v Michalovciach mužstvo nastúpi. Urobím všetko pre to, aby sme riadne dohrali tento súťažný ročník," uviedol J. Rosina a doplnil: "Na jarnú časť potrebujeme minimálne 50 000 eur. Nie je to nejaká horibilná suma, ale nie je to ani málo. Dúfam, že nejaká ochota bude aj zo strany Únie ligových klubov, s jej predstaviteľmi nájdeme nejaké riešenie a aspoň po čiastkovom splnení úloh s ďalším neskorším doplnením zanedbaného budeme môcť pokračovať v súťaži. Pokiaľ ide o našich hráčov i trénerskú dvojicu Jaroslav Vágner - Ľubomír Talda, dohodli sme sa s nimi na znížení nákladov, takpovediac na úspornom režime, ktorý bohužiaľ tiež nemám momentálne vykrytý. Nezakrývam, chlapcom sme nevyplatili mzdy a máme voči nim existujú podlžnosti. Potešiteľné je, že hráči chápu našu nelichotivú situáciu. V lete by sme sa snažili o splnenie záväzkov."

 

Futbalisti Púchova majú na poslednú v tabuľke Šaľu trojbodový náskok, na 10. priečku B-tímu Ružomberka,
znamenajúcu záchranu v druhej najvyššej súťaži, sa pozerajú s trojbodovým odstupom. Na deviate mužstvo z Dolného Kubína už majú Púchovčania osembodové manko. "Uvidíme, čo prinesú najbližšie dni, v piatok by sme mali byť múdrejší," dodal majiteľ klubu Jaroslav Rosina.
 

Zdroj: profutbal



Uverejnené: 01.03.2011 22:20:07 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.