files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Katastrofa na cestách


 

Tohtoročná zima nás prekvapila nejednou snehovou nádielkou a pravdepodobne ešte nekončí. Svoje si vytrpeli aj naše cesty. Veľa šoférov sa každé ráno morduje s primrznutou inovaťou na aute, a keď sa jej konečne zbavia, čaká na nich ďalšie nemilé prekvapenie. Cestné komunikácie pripomínajú tankodrom. Až človek usadený za volantom si naplno uvedomí, v akom otrasnom stave je vozovka v Michalovskom okrese.


Nie je to iba regionálny problém

 Poškodené cestné komunikácie sú tŕňom v oku takmer každej samosprávy na Slovensku. V Poprade sa odhodlali plátať diery na cestách v päť stupňových mrazoch. Naši cestári sa pomalčky zobúdzajú. Doposiaľ trvá zima a nik nemôže predvídať, kedy nám počasie uštedrí ďalšie prídely snehu. Dokopy 1 489 795 eur vyčlenených na rok 2011 pre dopravu a komunikácie sa musí jednoznačne minúť rozumne. Nemá veľký význam plátať cesty teraz, keď sa na scéne stále môžu ukázať pluhy.


Záplaty sú dočasné riešenie

 Viacerí vodiči sa zhodujú, že štrkové výplne neodstránia dopravné trampoty. Pluhy zničili cesty na niektorých úsekoch až tak, že najlepším riešením by bolo položiť nový koberec. Ako sa samospráva nakoniec rozhodne, sa dozvieme najskôr až po zime. Dovtedy musia byť šoféri trpezliví a i naďalej sa vyhýbať dieram číhajúcim na cestách.

Svoj názor na vozovky v Michalovskom okrese nám prezradil 19 ročný Erik, ktorý prednedávnom dostal vodičský preukaz: „Cesty sú naozaj porozbíjané. Nechápem, prečo s tým niečo nerobia. Tešil som sa na to, že sa budem premávať vo svojom aute, ale tie diery ma od toho odrádzajú. Aj môj inštruktor v autoškole, ktorý veľa cestoval po celej Európe, vraví, že hlavná cesta v Slovenskej republike sa v Nemecku považuje za cestu druhej triedy.“

Stredisko správy, údržby miestnych komunikácií a Stredisko dopravy a údržby nám na otázku, kedy sa začne s opravovaním poškodených vozoviek, dosiaľ neodpovedali. 

Lukaš Mano



Uverejnené: 04.03.2011 08:07:43 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.