files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zdražovanie potravín

 

 

Michalovce sa nárastu cien potravín neubránia. Za chlieb, rožky, múku či cukor už teraz platíme o niekoľko centov viac. Z vysokých cien nemá radosť nikto. Zákazníci sú nespokojní, ale základné výrobky nakúpiť jednoducho musia. Ani obchodníci sa príliš netešia. Nárast DPH by mohol zruinovať malých podnikateľov potravinárskeho priemyslu, ktorých je v Michalovciach požehnane. Treba si však pripomenúť rokmi overenú vetu: Nikdy nie je tak zle, aby nebolo horšie.

 



Zastaví sa to?

 

Budú ceny stále rásť? Mnohí Zemplínčania si túto otázku kladú aspoň raz za deň. S cenami potravín to ani na nadchádzajúce obdobie nevyzerá ružovo. Poľnohospodári využívajú každý slnečný deň, aby mohli zasievať. Polia sú na niektorých miestach stále premočené a dosiaľ sa udržujú i niekoľko metrové vodné plochy, ktoré začínajú rozmŕzať až v týchto dňoch. Minulá sezóna bola kvôli neutíchajúcim dažďom a záplavám katastrofálna. Nahlas sa diskutuje o dovážaní jačmeňa či pšenice zo susedných krajín, ale preprava obilnín je pomerne nákladná, lebo ceny pohonných látok zaznamenali v poslednom období rekordné výšky. Jediná vec, ktorá si zachováva pôvodnú hodnotu sú, žiaľ, platy priemerne zarábajúcich Zemplínčanov.


Nakupujúci


Stále pokračujúci trend nákupu výrobkov na Ukrajine sa v nasledujúcich dňoch rozrastie. Okrem pohonných látok, lacných cigariet a sladkostí si domov budeme odnášať možno aj chlieb. Opýtali sme sa 46 ročného Michalovčana Dušana, aký postoj zaujíma k zvyšujúcim sa cenám potravín: „Hore ide asi všetko. Veľmi nás to neprekvapuje, ale šetríme, kde sa dá. Nepoužívame toľko vody, plynom kúrime čo najmenej. Jesť musíme. Našťastie, zatiaľ sme žiadnu veľkú biedu či núdzu nepocítili.“

 

Lukáš Mano



Uverejnené: 21.03.2011 07:43:21 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.