files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cudzie jazyky sú in

 

Koľko rečí vieš, toľkokrát si človekom. V súčasnosti nie sú cudzie jazyky výsadou vzdelaných ľudí, ale povinnosťou takmer každého z nás. Na zahraničnú dovolenku už ani necestujeme bez ovládania základov angličtiny, šéfovia firiem vyžadujú od zamestnancov znalosť aspoň jedného cudzokrajného jazyka, vo väčších mestách Slovenskej republiky vás môže zastaviť turista a vyzvedať sa na čas odchodu vlakov či autobusov. Potrebujeme ich ako soľ.


Rád by som ovládal inú reč

Ako na to? Jednoducho. Školopovinné deti sa cudzie jazyky učiť jednoducho musia. Najlepšie je s iným svetovým jazykom pracovať už od raného detstva, vštepovať mladým potrebu rozprávania a písania inak než v materinskom jazyku.

Pomerne bezproblémové je to aj pri dospelých, ale ľuďom s prácou alebo rodičovskými povinnosťami sa vzdeláva o niečo ťažšie. Aj na prijímacích pohovoroch do práce sa vám môže stať, že dostanete otázky v angličtine. Čím viac jazykov ovládate, tým viac príležitostí sa vám otvára.


Inštitút európskych jazykov v Michalovciach

Niekoľko informácií pre záujemcov o štúdium jazykov nám poskytol jediný inštitút európskych j. v MI: „Na maturitné skúšky pripravujeme aj žiakov posledných ročníkov na strednej škole. Tohto roku sme mali okolo 30 študentov. Máme dvoch zahraničných lektorov z VB. Mávali sme aj z Nemecka, Francúzska, Belgicka, USA a Španielska. Záleží od kvality učiteľa. To, že rozpráva daným jazykom, pre nás nie je priorita. Musí hlavne vedieť učiť a pracovať so študentom. Vekový priemer nie je stanovený. U nás sa môže vzdelávať každý, kto ma záujem.“

Jedna vyučovacia hodina pre maturantov trvá 90 min., študenti majú k dispozícií odborný výklad, vyplňovanie cvičení, listeningy (počúvanie nahrávok v cudzom jazyku) a taktiež dostávajú domáce úlohy. Maturitný kurz stojí 127 eur za 3 mesiace – záujemcom môže skutočne pomôcť sa zdokonaliť.


Študent

Opýtali sme sa 18 ročného študenta posledného ročníka na strednej škole, ktorý navštevuje michalovský inštitút e. j., ako veľmi mu pomohli kurzy angličtiny: „Lektori tu majú úplne odlišný prístup ako v škole. Môžeme im tykať, pýtať sa na to, čo nám nie je jasné, pomáhajú nám s nejasnosťami zo školy a sú vždy milí. V triede je nás okolo 15. Jediné, čo mi prekáža je, že kurzy navštevujeme až poobede, kedy by bol najradšej každý doma, ale iná možnosť nie je, pretože doobeda sme všetci v škole. Všetko, čo som sa naučil v  michalovskom inštitúte, mi pomohlo na maturite. Kurzy každému vrelo odporúčam.“

 

Lukáš Mano



Uverejnené: 25.03.2011 11:02:58 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.