files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Klebety sa šíria rýchlosťou vetra

 

Včera sme vás informovali o tom, že v michalovskej banke došlo v dopúoludňajších hodinách k incidentu s opitým zákazníkom. To, že správy takéhoto typu sa šíria skutočne rýchlosťou vetra (a nie vždy sú pravdivé) svedčí aj fakt, že včera poobede sa v Michalovciach šírili fámy o tom, že banku sa pokúsil niekto vykradnúť.

 

Koľkými ústami príbeh prešiel, toľko obmien dostal. Ako ľudia radi zveličujeme a z malej zápletky dokážeme spraviť senzáciu, ktorá pobúri alebo prekvapí iných. S vymyslenými a fantastickými historkami sa človek stretol už v Starovekom Grécku. Dnes sa moderní Ezopovia a Homérovia túlajú po uliciach a vyhlasujú fámy o udalostiach, ktoré sa ani nestali.


Falošný incident

 

V pondelok 28. 3. 2011 v doobedňajších hodinách vraj v Michalovciach vykradli nemenovanú pobočku banky na Jaroslawskej ulici. Vyhlasovali to náhodní okoloidúci, ktorí pred budovou banky videli policajtov, ako zaisťujú staršieho muža. Naozaj bola pobočka v pondelok vykradnutá? O tom, čo sa naozaj stalo, nám hovorí svedkyňa incidentu 39 ročná Jana, ktorá v budove banky platila školné.

„Bola som pri okienku, keď som počula, ako niekto vykríkol: ‚Chcem svoje peniaze! Mám na to právo!‘ Bol to nejaký starší pán, ale dobre som ho nevidela. O chvíľu začal búchať po stole a domáhal sa svojich peňazí. Nechceli mu ich dať, pretože sa nevedel správne podpísať. Následne vyšiel z budovy a nadával pracovníkom. Behom dvoch minút boli pred bankou policajné autá. Muža zaistili, keď vonku fajčil.

Šla som odniesť potvrdenie o vyplatení školného za externé štúdium. Pri odovzdávaní potvrdenia som sa dozvedela, že dnes vykradli banku a spacifikovali už aj zlodeja. Smiala som sa tomu a radšej som všetko uviedla na pravú mieru.“

Aj tento článok chce poukázať na to, že nie všetky informácie sú pravdivé a človek musí dávať pozor, čomu alebo komu uverí. Klebety a fámy sa šíria všade okolo nás. Prílevu dezinformácií sa dnes nevyhne nikto.

Lukáš Mano



Uverejnené: 29.03.2011 09:29:45 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.