files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vyzvi srdce k pohybu

 

Celonárodná medzinárodne koordinovaná kampaň na zvýšenie pohybovej aktivity dospelej populácie.

 

14.03.2011 - 22.05.2011



 

Prečo sa na Slovensku organizuje kampaň   „Vyzvi srdce k pohybu“ ?


Mnohí dospelí ľudia v našej krajine vedú sedavý spôsob života. Nedostatok pohybovej aktivity sa podieľa významnou mierou na zvyšovaní chorobnosti a úmrtnosti na chronické ochorenia, ako sú ateroskleróza so všetkými jej dôsledkami, vysoký krvný tlak, nadváha a obezita, cukrovka 2. typu, niektoré druhy rakoviny, ochorenia a funkčné poruchy pohybového ústrojenstva. Cieľom kampane je povzbudiť formou súťaže čo najviac ľudí, aby zaradili do svojho voľného času každodenne aspoň 30 minút pohybových aktivít a žili zdravšie. Účastníci našej súťaže v uplynulých ročníkoch významne zvýšili svoju aktivitu, mnohí z nich zhodili nadbytočné kilogramy a začali sa vďaka pravidelnému pohybu cítiť lepšie!


Zapojte sa do súťaže o hodnotné ceny od našich sponzorov !

 

  • Máte nad 18 rokov?


Prekonajte pohodlnosť – vyhráte zdravie!
Dôsledne vyplňujte Účastnícky list, ktorý získate na Regionálnych úradoch verejného zdravotníctva, u podporovateľov kampane, alebo na webovej stránke www.vzbb.sk. Vyplnený účastnícky list po skončení Vašej účasti v súťaži odovzdajte na RÚVZ vo Vašom okresnom meste, alebo ho pošlite poštou na Regionálny úrad verejného zdravotníctva, Odbor Podpory zdravia, Cesta k nemocnici 1, 975 56 Banská Bystrica.

 

  • Nemáš ešte 18, ale vieš čítať, písať, máš rád šport, turistiku a hry?


Vyhraj v súťaži detských podporovateľov kampane, nahovor aspoň jedného dospelého človeka na účasť v súťaži „Vyzvi srdce k pohybu“.


Dohliadni, aby splnil všetky podmienky a vymysli preňho aspoň 4 podujatia, na ktorých spoločne pohnete kostrou! Záznam o Vašich aktivitách prilož k jeho vyplnenému účastníckemu listu, aby mohol obe listiny odovzdať na Vašom RÚVZ, alebo poslať organizátorom na RÚVZ v B. Bystrici. Jedno dieťa môže podporovať viacerých účastníkov, ale každý dospelý môže mať najviac jedného podporovateľa. Môžeš zorganizovať aj spoločné akcie pre všetkých účastníkov, ktorých podporuješ. Čím viac dospelých ľudí získaš do súťaže, tým väčšie máš šance vyhrať v žrebovaní!


Vieš, že nedostatok pohybu zabíja?


Spôsobuje ochorenia, ktoré sú najčastejšou príčinou predčasnej úmrtnosti, alebo dlhodobo zhoršenej kvality života.

Čo to znamená?


Ak sa menej pohybujeme, budeme postupne stále menej vládať. Aj menšia námaha nám môže onedlho pripadať nepríjemne ťažká. V našom tele bude menej svalstva, ale zato viac tuku. To môže urýchliť zmeny, ktoré zapríčinia choroby srdca a ciev, vznik cukrovky II. typu, ale aj bolesti a poruchy funkcie pohybového ústrojenstva a dokonca niektoré druhy rakoviny. Malé deti majú radosť z pohybu, ale mnohí ľudia neskôr zabudnú, aké je príjemné behať, skákať, hrať sa s loptou, bicyklovať sa, plávať, lyžovať, tancovať ... alebo aspoň ísť na prechádzku. Nevedia si na to nájsť čas a myslia si, že si lepšie oddýchnu v kresle pred televízorom, alebo pri počítači.


Ukáž svojim rodičom, starkým, tetám, ujom, strýčkom a strynám, babke a dedkovi, dospelým súrodencom, bratrancom, sesterniciam, švagrom, švagrinám, rodinným priateľom a ďalším dospelým, ktorých ľúbiš a na ktorých zdraví ti záleží, ako možno využiť voľný čas veselými pohybovými hrami, rekreačným športom, zábavným cvičením, objavnými turistickými výpravami, pretekmi v netradičných disciplínach... Nahovor svojich dospelákov, aby sa zúčastnili súťaže VYZVI SRDCE K POHYBU, ktorú pripravili Regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) pre zlepšenie ich zdravia! Účastnícke listy a informácie o súťaži nájdeš na všetkých RÚVZ, alebo na www.vzbb.sk.


Účastník vždy na konci týždňa urobí krátky záznam o svojich pohybových činnostiach: v ktorých dňoch týždňa si našiel na ne čas, koľko ich bolo, ako dlho trvali, ale aj o tom, koľko váži – aby videl, ako sa pohyb odrazil na jeho hmotnosti. Vieme, že svaly majú vyššiu hustotu ako tuk, preto nemusí tučného človeka malý nárast hmotnosti znepokojiť – dôležité je, že pravidelným cvičením sa zloženie tela zoptimalizuje a aktívne svalstvo pomáha neskôr tučným schudnúť a chudým spevnieť ☺.


Záznamy nám ukážu, ako účastníkom súťaže pohybová aktivita pomáha. Aby mohol byť účastník zaradený do žrebovania, musí sa aspoň počas 4 za sebou nasledujúcich týždňov v čase od 14.3. do 22.5. 2011 venovať pohybu 210 a viac minút týždenne tak, aby mal pohyb najmenej 4 dni v každom týždni. No a samozrejme, nesmie zabudnúť po skončení svojej účasti v súťaži doručiť vyplnený účastnícky list na Regionálny úrad verejného zdravotníctva.
 

Každý účastník súťaže musí mať dospelého svedka a môže mať jedného detského podporovateľa vo veku 7-18 rokov.
Ako podporovateľ súťaže sa dostaneš do žrebovania toľkokrát, koľko získaš účastníkov spĺňajúcich podmienky. Aj ty však nejaké podmienky musíš splniť:


1. Zorganizuj pre dospelého účastníka súťaže, ktorého podporuješ, aspoň 4 podujatia spojené s pohybom. Ak podporuješ viacerých účastníkov, aktivity môžu byť spoločné. Nezabudni sa na nich tiež aktívne zúčastniť a napísať o tom pár riadkov!


2. Kontroluj, či tvoj dospelák riadne vyplňuje svoj účastnícky list a či je dosť aktívny.


3. Po skončení účasti v súťaži prilož k jeho účastníckeho listu svoj záznam o aktivitách, ktoré ste absolvovali spolu z tvojej iniciatívy a dohliadni, aby sa papiere dostali na Regionálny úrad verejného zdravotníctva vo vašom okresnom meste, alebo na RUVZ, Cesta k nemocnici 1, 975 65 Banská Bystrica.



Uverejnené: 01.04.2011 12:42:56 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.