files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Juraj Minčák: "Mohla to byť jedna z najlepších sezón"

 

Hokejový život na Zemplíne sa postupne upokojil. Sezóna skončila, diváci môžu čakať na novú. Hráči však už musia zarezávať a pomaličky sa začať pripravovať na tú nastavajúcu. My sme požiadali o rozhovor Juraja Minčáka, ktorý bol dlhý čas jedným z najproduktívnejších útočníkov ligy až do osudnej žltačky, ktorá prepukla v tábore Dukly.

 

Juraj máte za sebou pôsobenie v Žiline, Senici, Trebišove, Francúzsku, Rumunsku aj Čechách, ako by ste v krátkosti zhodnotil situáciu, ktorá nastala v tejto sezóne v Michalovciach. Zažili ste už podobnú sezónu vo svojej hokejovej kariére?

 

No ak mám pravdu povedať, tak ešte nikdy. Výmeny trénerov, potom žltačka, požiar v kabíne bolo toho ozaj veľa. Neviem čomu toto nešťastie pripísať.

 

Juraj Minčák ešte v drese Dukly Jihlava.


Po skončení sezóny sa hokejové dianie upokojilo. Čomu sa momentálne venujete?

 

Cieľ mužstvo (obmenené mužstvo) splnilo, takže ľudia môžu byť spokojní a ja sa momentálne dostávam zo žltačky. Pomaličky začínam naberať kondíciu a v nasledujúcich mesiacoch sa pomaly začnem pripravovať na ďalšiu sezónu, samozrejme všetko záleží od môjho zdravotného stavu.

 

Celý tento ročník sa začal vyvíjať veľmi sľubne. Vy osobne ste boli suverénne najproduktívnejším hráčom Michaloviec a najlepším strelcom súťaže až do polovice sezóny. Ako veľmi Vás mrzí prepuknutie žltačky v družstve?

 

No ako? Určite veľmi, mohla to byť jedna z mojich najlepších sezón. Bodovo sa mi darilo, so svojimi spoluhráčmi v pätke sme hrali veľmi pekný hokej. Najväčšou škodou, je že celú sezónu nám skazila ta prekliata žltačka.

 

Juraj si v tejto sezóne zahral len 25 zápasov.

 

Verili ste zopár kôl pred koncom základnej časti v postup družstva do vytúženej play-off?

 

Veril som od začiatku sezóny, tak ako každý z mužstva, no potom prišla žltačka. Myslel som, že je koniec Dukly v tomto súťažnom ročníku, lebo to skolilo 12 hráčov, no vedenie zapracovalo na posilách a už len ako divák som veril, že to mužstvo dokáže. A chlapci to dokázali.

 

Aké to bolo sledovať domáce zápasy s Piešťanmi z tribúny, kde boli rekordné návštevy tejto sezóny?

 

Bolo to ťažké, lebo som chcel byť na ľade a spolu s chlapcami bojovať o postup. Kto nikdy nešportoval niečo také ani nepochopí. Hokej hrávam od malička a bol som veľmi sklamaný, že im nemôžem pomôcť priamo na ľade. K atmosfére sa ťažko hľadajú slová bolo to jednoducho super.

 

Po dlhšej pauze spôsobenej spomínanou žltačkou začnete asi s prípravou na novú sezónu, kedy to bude?

 

Ako som už vyššie spomenul pomaličky začínam, postupne sa dávam dokopy. Verím, že to bude čo najskôr, všetko závisí od zdravia.

 

V Michalovciach ste už tretiu sezónu ak nerátame krátku anabázu v Jihlave. Môžu sa diváci tešiť na Vaše góly v drese Michaloviec aj budúci rok?

 

Uvidíme, mám  už viacero ponúk od agenta, ktorý mi zháňa angažmán v zahraničí, ale samozrejme čakám či bude mať Dukla záujem o mňa nasledujúcu sezónu. Ak by prišlo k ponuke od vedenia, vedel by som si predstaviť ďalšiu sezónu doma v Michalovciach.

 

Ak by ste v Michalovciach zotrval, koho by ste si z hráčov prial mať pri sebe v útoku?

 

Ja osobne by som nemenil svojich spoluhráčov zo začiatku sezóny s Jurajom Dancsákom a Maťom Segľom nám to šlo, takže odpoveď je jednoznačná, ich by som určite nemenil. Bolo by fajn zahrať si opäť s nimi dvoma.

 

Fanklub v Michalovciach môžu závidieť Dukle viaceré kluby.


Čo by ste chcel na záver odkázať fanúšikom hokeja v Michalovciach?

 

Nech pri nás ostanú a ďalej fandia Dukle, tak ako doteraz. Nie všade je tak skvelý fanklub ako má Dukla.

 

Štatistika Juraja Minčáka v poslednej sezóne:  Zápasy    Góly    Asistencie    Body

                                                                                 25         15          10           25

(nz)



Uverejnené: 04.04.2011 18:33:42 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.