files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

HC winLand naďalej na víťaznej vlne

 

Hádzanári HC winLand Michalovce cez víkend zvíťazili vysoko na palubovke Bojníc 37:24. Týmto víťazstvom predlžili svoju víťaznú sériu na deväť zápasov. Desiate víťazstvo si na svoje konto môžu pripísať už túto sobotu, keď doma privítajú v jarnej časti nevýrazný Martin. Zápas 19. kola sa odohrá hneď po futbalovom zápase o 18.00.

 

V jarnej časti stopercentný

Zápas 18. kola v Bojniciach sa odohral netradične v nedeľu o 13.00. Michalovčania nenechali nič na náhodu a odcestovali na tento duel deň vopred. Vyhli sa tak únave zo skorého cestovania. Na zápas sme sa veľmi dobre pripravili. Vysoké víťazstvo sa však nerodilo jednoducho. „Hoci sme si už do polčasu vypracovali šesť gólový náskok, zápas sa lámal asi v 40. minúte, keď sme definitívne zlomili odpor súpera,“ povedal tréner Hc winLand Pavol Jano, ktorého zverenci zvládli aj tento náročný zápas. „Dobre sme bránili, vychádzali nám aj protiútoky. Keby som mal niekoho vyzdvihnúť, tak by to bol určite Cibere, ktorý vynikal tak v obrane, ako aj v útoku,“ doplnil tréner tímu. Jeho tím sa vysporiadal aj so zvláštnou obranou súpera. „Súper bránil dosť netradične. Jeho obrana nebola do hĺbky, ale do šírky. Touto činnosťou odstavovali hlavne naše krídla. Regenda sa k zakončeniu ani nedostal, Frajkor sa presadil hlavne zo spojky, alebo z trhákov,“ uzavrel tému nedeľňajšieho zápasu Jano. Jeho zverenci sú v jarnej časti zatiaľ stopercentní. Vyhrali všetkých osem zápasov, ku ktorým treba prirátať aj víťazstvo v poslednom kole nad Stupavou. Samotného trénera potešilo aj to, že na zápas nastúpila aj ľavoruká spojka Miroslav Mandžák. Ten bol v jesennej časti najlepším strelcom winLandu, no pre zranené rameno do zápasu s Bojnicami neodohral ani minútu. „To, že nastúpil, bola taká z núdze cnosť. Miro ešte celkom nie je v poriadku, trojmesačný tréningový deficit je u neho cítiť. Keď chce byť platným hráčov kádra, musí na sebe ešte popracovať,“ dodal Jano

 

V sobotu posunutý začiatok zápasu

Tretie mužstvo prvoligovej tabuľky čaká v sobotu posledný tohtosezónny domáci zápas, keď privítajú Martin. Následné ešte odohrajú dva duely vonku (30.4. v Prešove a 14.5 v Stupave). Keď si chcú michalovskí hádzanári udržať svoje súčasné postavenie, mali by tento domáci duel vyhrať. „My sa nepozeráme na žiadne štatistiky, víťazné série, či tabuľku. Chceme vyhrať každý zápas, aj s Martinom,“ skonštatoval Pavol Jano. Zápas 19. kola sa uskutoční v sobotu neuskutoční tradične o 17.30, ale až o pol hodinu neskôr. Je to spôsobené hlavne tým, že o 16.00 sa na neďalekom futbalovom štadióne odohrá zápas Mfk Zemplin Michalovce – Liptovský Mikuláš. Vedenie hádzanárskeho klubu tak vyšlo v ústrety fanúšikom. Dúfajme, že si divák nájde cestu do haly GPH a že ho domáci hádzanári potešia výkonom aj víťazstvom.

 

Posledný prvoligový ?

Zápas s Martinom bude mať aj určité špecifikum. Mohlo by ísť aj o posledný prvoligový zápas Hc winLand, ktorý má ambície postúpiť do extraligy. V súčasnosti sú zverenci trénera Jana na treťom mieste tabuľky, s trojbodovou stratou na druhú Šaľu a päť bodovou na lídra rezervu Prešova. Tá však do extraligy postúpiť nemôže. Vyskytol sa však problém so Šaľou, ktorá nemá žiadne mládežnícke družstvá. V tíme má viacerých hosťujúcich extraligových hráčov, a navyše, nemá hlavného sponzora. Tieto argumenty by pri tvorení nového extraligového ročníka mohlo brať do úvahy aj vedenie zväzu. „Ja dúfam, že zápas s Martinom bude nielen náš posledný tohtosezónny, ale aj posledný prvoligový. Šaľu už s najväčšou pravdepodobnosťou nepredbehneme, no ja dúfam, že zväz bude prihliadať aj na spomenutú okolnosti,“ podotkol na záver Pavol Jano.

 

Peter Brendza



Uverejnené: 14.04.2011 16:48:33 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.