files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Čitateľ na prvom mieste

     

V marci sa novou riaditeľkou Zemplínskej knižnice Gorazda Zvonického (ZKGZ) v Michalovciach stala PhDr. Alena Vasiľová. Zaviedla niekoľko noviniek. Ponechala zaužívané služby. Novú funkciu pokladá za veľkú výzvu.

     

Budú aj elektronické knihy

Prioritou je spokojnosť čitateľov. Preto sa po výmene na riaditeľskom poste zmenila otváracia hodina knižnice. „Predtým sa pracovný čas začínal o 9.00 hodine. Od minulého mesiaca sa posunul o hodinu skôr,“ povedala. Zmenu si vyžiadali ľudia. Vďaka tomu chodia do knižnice popri ranných nákupoch. ZKGZ je aj na sociálnej sieti Facebook. Vážne sa uvažuje o elektronizácii kníh. Vzorom je vranovská knižnica. Technická novinka by uľahčila prístup k jednotlivým titulom. Uvažuje sa o rôznom druhu literatúry.

         

Pozorne počúva

          

Nepôjde však o jediné zmeny. „Navštívim obecné knižnice v okresoch Michalovce a Sobrance. Chcem vedieť, ako fungujú. Neobídem ani základné školy v centre Zemplína a okolí.  Budem pozorne počúvať  jednotlivé návrhy na zlepšenie práce. Ak ma zaujmú, uvediem ich do praxe,“ poznamenala. Riaditeľka často komunikuje aj so svojimi zamestnancami. Kladie dôraz najmä na rady služobne najstarších podriadených. Uvedomuje si, že len časté rozhovory môžu zvýšiť úroveň poskytovaných služieb.

       

Všestranný význam

     

Aj pod vedením A. Vasiľovej Zemplínska knižnica plní úlohy kultúrnej a vzdelávacej inštitúcie. Zhromažďuje a sprístupňuje knižné zväzky. V súčasnosti ich je asi 96-tisíc. „Naša knižnica má všestranné zameranie. Má verejný, mestský, regionálny, ale aj univerzitný význam. Totiž každý rok stúpa počet vysokoškolákov, ktorý u nás nachádzajú literatúru nevyhnutnú k štúdiu,“ konštatovala.

      

Nová výzva

      

Súčasná riaditeľka vyštudovala Filozofickú fakultu v Prešove. Pôsobila na rôznych miestach. Pracovala v michalovskej hvezdárni, Zemplínskom múzeu. Istý čas bola učiteľkou. Pôsobila v Základnej škole vo Vinnom. Donedávna bola v službách michalovského Úradu práce sociálnych vecí a rodiny. „Nemám rada stereotyp. Keď mi vnútorný hlas povie, že je čas na zmenu nebránim sa tomu,“ priblížila svoju životnú filozofiu. Na webovej stránke Košického samosprávneho kraja si všimla informácie o výberovom konaní na post šéfa ZKGZ. Spĺňala požadované kritériá. Bez váhania sa zúčastnila na konkurze. Urobila dobre, pretože uspela. V súčasnosti získava cenné skúsenosti a teší sa z novej profesie. Nepochybuje o tom, že si rozšíri rozhľad a spozná mnoho zaujímavých ľudí.

                                                                                                               (jn)

 



Uverejnené: 26.04.2011 13:31:50 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.