files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Otvorenie Námestia Jána Pavla II. v Michalovciach

 

Túto nedeľu čakajú rímskokatolícku cirkev v Michalovciach dve udalosti. Tou prvou je blahorečenie, čiže beatifikácia Jána Pavla II. v Ríme a tou druhou je práve v tento deň, teda 1. mája slávnostné otvorenie Námestia Jána Pavla II. v Michalovciach. Michalovčania tak premenujú časť Ulice SNP pri rímskokatolíckom kostole Najsvätejšieho srdca Ježišovho na Námestie Jána Pavla II.

 

Už od novembra 2007 stojí na Ulici SNP v Michalovciach novostavba rímskokatolíckeho kostola Najsvätejšieho srdca Ježišovho. Slúži najmä veriacim z tejto oblasti, no obľúbili si ho aj veriaci  z iných častí Michaloviec.

Pred kostolom sa týči aj dva a pol metra vysoká plastika bývalého pápeža Jána Pavla II., ktorá je vyhotovená z prírodného kameňa a živice. Je umiestnená na kamennom podstavci pred hlavným vchodom do kostola.

 

Nové Námestie Jána Pavla II.

Poslanci na minulotýždňovom zasadnutí schválili návrh, územie v okolí kostola premenovať na Námestie Jána Pavla II. K tomuto návrhu sa nám vyjadril aj dekan rímskokatolíckej cirkvi v Michalovciach Mgr. Pavel Kaminský: „Mňa osobne teší skutočnosť, že v Michalovciach bude takéto Námestie a na ňom kostol na Stráňanoch a priľahlé územie. Osobnosť Jána Pavla II. je tak veľká, že sme si osvojili myšlienku a pred kostol pred rokom osadili sochu Jána Pavla II, a teraz sa tešíme, že kostol bude na Námestí Jana Pavla II, ktorý  1.5.2011 v Ríme,  bude vyhlásený za blahoslaveného, ku ktorému sa v modlitbe môžeme utiekať, aby za nás orodoval u Boha.“

Ako nám ďalej prezradil o plánoch, tak ich úsilím bude do budúcnosti dokončiť interiér kostola a vonkajšie úpravy.

 

 

Slávnostné otvorenie Námestia Pavla II. sa uskutoční 1. mája 2011 o 15.00 hod. priamo pred kostolom Najsvätejšieho srdca Ježišovho v Michalovciach na Stráňanoch.

 

 

Blahorečenie Jána Pavla II.

 

Nedeľa 1. mája bude pre veriacich zaujímavá aj z dôvodu blahorečenia bývalého pápeža Jána Pavla II.. Beatifikácia Jána Pavla II. sa uskutoční v rekordne krátkom čase po jeho smrti. Túto nebývalú rýchlosť vysvetlil Vatikán tým, že "Ján Pavol II. sa už za svojho života, vo svojej smrti i po nej tešil povesti ako svätý".

Ján Pavol II. zomrel 2. apríla 2005 vo veku 84 rokov, po dvadsiatich šiestich rokoch pontifikátu. Proces jeho blahorečenia začal veľmi skoro, už 28. júna 2005, a to z iniciatívy Benedikta XVI.. Už pri pohrebe Jána Pavla II. na Svätopeterskom námestí 8.apríla 2005 ľudia volali "Santo Subito" (Svätý hneď).

Telo zosnulého pápeža bude bez exhumácie priamo prenesené až do baziliky, kde prostá mramorová doska ponesie nápis Blahoslavený Ján Pavol II. V Ríme sa očakávajú státisíce pútnikov.

 

VK

 



Uverejnené: 28.04.2011 09:47:36 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.