files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Členom tímu Motovia moto club racing sa na Hungaroringu darilo

 

Počas veľkonočných sviatkov sa v Maďarsku na tamojšom okruhu Hungaroring uskutočnil prvé preteky európskeho šampionátu cestných motocyklov. V kubatúre 125 ccm mali zastúpenie aj samotné Michalovce, keďže v nich súťažia dvaja jazdci Motovie moto club racing Peter Rauch a Jaroslav Čech. Na týchto pretekoch dosiahli títo pretekári vynikajúce výsledky, keď Peter Rauch obsadil v európskom šampionáte tretie miesto. Súčasťou pretekov boli aj majstrovstvá Slovenska. V týchto nenašli dvaja jazdci motovie konkurenciu a Peter Rauch sa stal majstrom Slovenska a Jaroslav Čech skončil hneď za ním na druhom mieste.

 

V úvodných pretekoch pódiové umiestnenia

Členovia motovie moto club racing – Michalovce Peter Rauch a Jaroslav Čech si úspešne počínali na prvých tohtoročných pretekoch, ktoré sa konali v dňoch 22.-24.4. na okruhu Hungaroring v Maďarsku. Tieto preteky boli súčasťou prestížneho európskeho šampionátu Alpe Adria v súťaži cestných motocyklov. Táto súťaž bola zároveň aj majstrovstvami Slovenska v danej katgórii. Výborná atmosféra, či priam ideálne počasie, možno prispeli k tomu, že jazdci motovie moto club racing – Michalovce, si pripísali vynikajúce výsledky. Už sobotňajšie kvalifikačné preteky napovedali, že keď sa nič mimoriadne neudeje môžu jazdci motovie pomýšľať na výborné výsledky. Tak sa aj stalo. Peter Rauch sa umiestnil v európskom šampionáte na treťom mieste, v Slovenskom dokonca triumfoval. Jaroslav Čech si počínal takisto vynikajúco, keď v slovenských majstrovstvách skončil hneď za Petrom Rauchom na druhom mieste a v európskom šampionáte obsadil veľmi pekné deviate miesto. Na úvod teda vynikajúce umiestnenie našich pretekárov.

 

Peter Rauch :

“Počas voľného tréningu aj kvalifikácie sa mi postupne podarilo nastaviť motorku. 6. miesto na štarte bolo dobrou východiskovou pozíciou. Štart do preteku sa mi už klasicky nevydaril, prvú zákrutu som prechádzal snáď okolo 15. miesta, v cieli prvého kola som bol šiesty, v druhom kole som sa usadil na 3. mieste. Postupne som si vytvoril asi 5 sekundový náskok pred početnou skupinkou, z ktorej sa potom ešte odtrhol Pier Coppa, ktorý dokončil pretek na 4. mieste. V dobrom tempe som vydržal celý pretek, našťastie bez jedinej chybičky. Odmenou mi je teda 3. miesto v AA a 1. miesto v M SR. Je to perfektná motivácia do ďalších pretekov, ktoré nás čakajú v máji v Brne.  Najbližší pretek AA v Rijeke musím vypustiť, nakoľko na celý seriál AA nemám finančné krytie. Chcem sa teda sústrediť na podujatia, ktoré sa započítavajú do M SR,“ zhodnotil preteky Peter Rauch

 

Jaroslav Čech:

„Nakoľko to bol moja prvá skúsenosť s takýmito pretekmi, jazdilo sa mi veľmi dobre. Doposiaľ som jazdil len terénne :  motocross, enduro a trial, takže si postupne zvykám na asfalt. Je to dosť rýchly šport, napr. oproti trialu a to sa mi veľmi páči. Kubatúra 125 ccm mi na začiatok veľmi vyhovuje, lebo si musím držať ideálnu stopu, keďže 125-ky chyby veľmi neodpustia. Hungaroring ma celkovo udržiava v dobrej kondícii, lebo je to technicky okruh. Štart sa mi   vcelku vydaril. V samotnom preteku to bolo trochu horšie, ale udržal som si štvrtú priečku v MSR, takže som spokojný. Vývoj nasvedčoval tomu, že to mohlo byť aj lepšie. Moja predstava bola skončiť aspoň v polovici štartovného poľa, čiže s výsledkom som spokojný. Preteky boli fantastické a teším sa už na ďalšie, v ktorých by som sa chcel samozrejme zlepšiť. Počasie vydržalo, hoci pred samotným štartom to vyzeralo na dážď. Na záver sa chcem poďakovať mojim rodičom, ktorí ma v deň pretekov prišli morálne podporiť“, podelil sa o svoje dojmy zo samotných pretekov Jaroslav Čech

 

Záver patrí poďakovaniu sponzorom, bez ktorých by to bolo veľmi ťažké. Vďaka patrí aj našim fanúšikom, ktorí nám pred každým pretekom držia palce.

 

Team Manager

Peter Bellás



Uverejnené: 04.05.2011 18:22:58
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.