files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prosím si dvanásť injekčných striekačiek

 

POZNÁMKA: Pred nedávnom som navštívila jednu z michalovských lekární s úmyslom, tak ako skoro každý, zakúpiť lieky. V  rade pri okienku s nápisom „bez lekárskeho predpisu“, stáli traja mladíci, ktorí na prvý pohľad pôsobili veľmi nervózne. Len čo na nich prišiel rad a pani lekárnička ich oslovila s logickou otázkou, čo si želajú, každý v lekárni spozornel pri ich odpovedi.

Po chvíli sa jeden osmelil: „Dvanásť injekčných striekačiek.“ Pani lekárnička, ktorá nestratila duchaprítomnosť, pretože ako sme sa dozvedeli neskôr sa s takouto požiadavkou stretáva pomerne často, sa ich opýtala, na čo ich potrebujú. Na mladíkoch bolo vidno, že na takúto situáciu neboli pripravení a zvýšený záujem ich „mierne“ zaskočil a odpovede sme sa nedočkali. Napätie sa v tej chvíli dalo v lekárni doslova krájať a tých pár sekúnd sa zdalo ako pár minút. Chlapci bez slova odchádzali z lekárne  sklamaní a s informáciou, že takýto tovar sa vydáva iba na lekársky predpis.

Prečo chlapci nevedeli povedať načo potrebujú striekačky? Jednou možnosťou je, že sa o takýto nákup pokúsili prvýkrát a nemali pripravenú výhovorku, napríklad dojímavý príbeh o chorej starej mame, pretože si mysleli, že im to v lekárni vydajú.

Druhou možnosťou je, že si mysleli, že výhovorku nepotrebujú lebo sa možno v iných lekárňach k takémuto tovaru bez problémov dostali. Ťažko povedať, čo ich k tomu viedlo.

Potom, ako mladíci odišli, nám lekárnička prezradila: „A viete, načo to potrebujú? Pichajú si drogy a najčastejšie si prídu vypýtať inzulínové striekačky.“

Priznám sa, že som ostala dosť zarazená, nakoľko som sa priamo s takým niečím v Michalovciach ešte nestretla. Patrím ku generácii kedy sa o drogám v Michalovciach iba šepkalo a vedela o nich iba hŕstka ľudí, no doba sa zmenila. Mladí sa už odvážia prísť do preplnenej lekárne, a len tak bez hanby si vypýtajú striekačky. Samozrejme v dnešnej dobe sa už vraví, že kúpiť si drogu už nie je problém a tuším to už platí aj o Michalovciach.

 

VK



Uverejnené: 12.05.2011 13:42:44 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.