files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na Zemplínsku Šíravu nevedie diaľnica!

 


Šírava sa stáva miestom duší. Miestom, kde vyhasínajú ľudské životy. A to len preto, že si z nej ľudia urobili diaľnicu. Neskúsení alebo až príliš skúsení, ktorí si na cestách veľa dovolia spôsobujú nehody. Len pár dní po tragickej nehody mladého motorkára sa vodič Laco stretol na rovnakom mieste s ignorantom, ktorý mu nedal prednosť. Našťastie zareagoval pohotovo.

 

Na križovatke pred Prímestkou oblasťou autá hazardujú


Vodiči na ceste na Zemplínsku Šíravu sa správajú ako na diaľnici. Niektorí nerešpektujú žiadnych účastníkov cestnej premávky a myslia si, že sú na ceste len a len oni. Aj vodič Laco mal pred pár dňami skúsenosť, keď mu iný vodič nedal prednosť. Laco riadil motorové vozidlo po hlavnej ceste smerom na Šíravu. Z bočnej cesty z Bielej hory sa do jeho pruhu vrútilo auto. Bez spomalenia, bez akéhosi uistenia, že iné vozidlo nie je na hlavnej ceste, sa neznámy vodič vyrútil na cestu. Laco mal šťastie, pretože rýchlo reagoval na arogantného šoféra. Ostražitý treba byť na cestách vždy, a to najmä kvôli ostatným bezohľadným vodičom. Alebo občas aj ustráchaným, či neskúseným, ktorí znenazdajky spomalia, či šliapnu na brzdu.  Napriek tomu koľko havárii sa na cestách na Šíravu už stalo, koľko ľudských životov tam len tak vyhaslo, vodičov to doteraz neodrádza od rýchlosti. Nespomalia ani v zákrutách, pretože každý z nich si myslí, že jemu sa to predsa nemôže sťať. A tak sa smerom na Šíravu buduje neplánovaná diaľnica. Ale to len v hlavách ľudí riadiacich isté dopravné prostriedky.

 

Rozlúčka motorkárov


Spomenutá udalosť sa stala len 2 dni po smrteľnej nehode motorkára. Na tom istom úseku cesty. Vodiči sú nepoučiteľní! Práve v sobotu sa obec Lúčky rozlúčila z Jánom, ktorý pred pár dňami tragicky zahynul na motorke. Motorkári sa s ním rozlúčili spomienkovou jazdou k miestu nehody. Na úsek cesty, kde zastala kopa motorkárov prišla dohliadnuť aj polícia.  Ako je známe, príčinou bolo, že mu starší dôchodca nedal prednosť. Hoci podľa zákona je zrejmé, kto je na vine a kto bol dôvodom smrteľnej zrážky pre jedného z nich, podľa ľudského úsudku to nie je také jasné. Starý muž sa s takouto situáciou určite ťažko vyrovnáva. Možno sa psychicky z toho už nikdy nedostane. Druhá strana mince, rodina, nezabudne nikdy. Možno by takí starí vodiči nemali jazdiť už na cestách. Možno neplatí, že čím je človek starší, tým je skúsenejší. Predsa len vekom sa stráca mnoho, no mladosť je tiež svojská. Opäť vyhasol zbytočne ďalší život.

vch



Uverejnené: 26.05.2011 08:26:36 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.