files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Brigády na leto

 

Letné prázdniny klopú na dvere. Blíži sa koniec školského roka a školopovinní si začínajú hľadať pracovné miesta na polovičný úväzok. Sezóna brigád, keď pracujú mladí, je znova tu. S ponukami to však nevyzerá veľmi ružovo.

 

Michalovské nákupné centrá, obchodné domy a supermarkety ponúkajú viacero miest, ale záujem o ne je obrovský. Väčšinou si vyberajú klasifikovanejších uchádzačov, ktorí majú akú-takú skúsenosť s obsluhovaním pokladne. Reštaurácie a bary zamestnajú ako servírky a čašníčky najmä dievčatá. Húfy mladých ľudí odchádzajú cez leto brigádovať do turistických stredísk Zemplínskej Šíravy, Viňanského jazera, kde vyberajú vstupné pri bazénoch, predávajú v stánkoch či dokonca pracujú ako plavčíci.


Ako na to?

Študenti častokrát nevedia, u koho sa takéto pracovné miesta hľadajú a čo treba vlastne robiť. Ak vám chýbajú známosti, môžete skúsiť nasledovné:

1.Podať si žiadosť o brigádu na obecnom či mestskom úrade, resp. priamo vo firme, v ktorej chcete pracovať. Ako takúto žiadosť vytvoriť a čo všetko má obsahovať, sa dozviete na tejto stránke – http://www.vzory-zmluv-zadarmo.sk/zamestnanie/zmluvy/ziadost-o-prijatie-do-zamestnania/

2. Nesmiete zabudnúť na štruktúrovaný životopis!!! Musí obsahovať vaše kontaktné informácie, kvalifikácie, záujmy, schopnosti a taktiež nevyhnutné ovládanie (pasívne alebo aktívne) aspoň jedného cudzieho jazyka. 

Brigády už každoročne vybavuje Študentský servis s pobočkou na Námestí slobody 7 v Michalovciach. Pýtali sme sa, aký veľký záujem o letnú prácu majú ľudia pred blížiacim sa letom?

„Počas letných prázdnin je vždy zvýšený záujem o brigádnickú prácu. Žiaľ,počet uchádzačov často prevyšuje počet voľných pracovných miest. Aktuálne ponúkame prácu v SR a ČR. Uchádzačom o brigádu sa môže stať občan SR po dovŕšení 16 roku života, pri vycestovaním za prácou do zahraničia musí dovŕšiť vek 18 rokov. Ponuky zverejňujeme na internetovej stránke a je možná registrácia študenta mailom alebo osobne v kancelárií Študentského servisu.“

 

Podobnejšie informácie sú poskytnuté na www.studentservis.sk

 

Lukáš Mano

 



Uverejnené: 30.05.2011 00:51:00 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.