files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ďalšou posilou Hc winLand je Matúš Miňo

 

Druhou letnou posilou extraligového nováčika sa stal prešovský odchovanec Matúš Miňo. Bývalý juniorský reprezentant podpísal s Michalovcami dvojročnú zmluvu.

 

Potrebovali posilniť ľavú stranu

Novou posilou Hc winLand Michalovce sa stal ľavý krídelník Matúš Miňo. Tento dvadsaťtriročný odchovanec prešovskej hádzanej sa dohodol s extraligistom na dvojročnej zmluve. Matúš Miňo naposledy pôsobil v maďarskom prvoligovom klube Orosháza, alebo v minulosti hral aj za Dunaferr Dunajvároš, rumunský Odorheiu Secuiesc a maďarský Pécs.  Po Jurajovi Gécim tak získal ambiciózny nováčik už druhého hráča s prešovskou minulosťou a skúsenosťami z juniorskej reprezentácie, či kvalitnej zahraničnej súťaže. „Je to mladý hráč, ktorý je už relatívne skúsený, pretože hrával v juniorskej reprezentácii, či kvalitných zahraničných ligách v Maďarsku, či Rumunsku. Práve ľavú stranu sme potrebovali posilniť. Matúš prevažne hráva na krídle, no môže vypomôcť aj na spojke. Bol sa nám ukázať na tréningu a rýchlo sme sa dohodli na dvojročnej spolupráci,“ povedal nám tréner michalovských hádzanárov Pavol Jano. Odchovanec prešovskej hádzanej podpísal zmluvu s ambicióznym nováčikom dvojročnú zmluvu. „Podobne ako naša prvá letná posila Juraj Géci je ešte mladým hráčom a na takýchto perspektívnych hádzanároch by sme chceli budovať náš extraligový káder,“ doplnil ešte Jano o novej posile.

 

Ďalšie posily na ceste

Káder winLandu teda zatiaľ vystužili dvaja hráči s reprezentačnými, či medzinárodnými skúsenosťami. Tréner Jano však ešte očakáva ďalšie posily do tímu, pretože podľa jeho sa posilňovanie družstva ešte neskončilo. „V minulých týždňoch sa nám bolo ukázať niekoľko hráčov z ukrajinskej najvyššej súťaže a dvaja Maďari. Všetkých adeptov na náš dres sme si pozorne preštudovali. Tých najperspektívnejších by sme chceli dotiahnuť do nášho mužstva a ešte viac tak vystužiť káder. O tom, ako to dopadlo, budeme už čoskoro informovať na tlačovej besede“ podotkol tréner Hc winLand na margo ďalších posíl. My len dodajme, že všetko by sa malo uzatvoriť do 14. júna, kedy sa začínajú pre hráčov aj trénerov dovolenky. Letná príprava následne začína v polovici júla, kedy sa budú hlásiť na tréningu aj nové posily extraligového nováčika.

 

Známe meno pre michalovskú hádzanú

Matúš Miňo sa narodil 14. mája 1988 v Prešove. Hádzanú má takpovediac v krvi, pretože aj jeho otec Miroslav bol aktívnym hráčom, a momentálne pôsobí ako tréner. Jeho meno nie je neznáme ani michalovskej verejnosti. Bol to totiž Miroslav Miňo, ktorý viedol hádzanárov Zempmilku v ich jedinej extraligovej sezóne 1998/1999. V polovici sezóny bol pre nepresvedčivé výsledky tímu odvolaný a na jeho miesto prišiel Stanislav Onderko. Matúš Miňo pôsobil v rodnom Prešove, Košiciach odkiaľ prestúpil pred sezónou 2007/2008 do maďarského Dunaferru. Hneď v prvej sezóne získal s týmto tímom bronzovú medailu. Keďže v nabitej zostave popredného klubu nedostával veľa príležitosti v ďalších sezónach pôsobil na hosťovaní v maďarskom Szekesfehári, či rumunskom Odorhei. V minulej sezóne sa vrátil do maďarskej ligy, kde pôsobil v Pécsi. V januári prestúpil do prvoligovej Orosházy, kde pôsobil až doteraz. Matúš bol juniorským reprezentantom Slovenska. Okrem hádzanej má rad aj basketbal a zimné športy.



Uverejnené: 07.06.2011 10:20:05 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.