files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

XXI. cyklotúra okolo Šíravy

Tendencia znižovania počtu účastníkov na jednej z tradičných podujatí v najstaršom michalovskom Klube slovenských turistov (NM KST) Turista sa potvrdila aj na tohtoročnom 21. ročníku.

           

Počasie bolo ako keby chcelo organizátorom vynahradiť tento handicap, priam ideálne, bezoblačná obloha, teplota okolo 24 ˚C a slabý vetrík do chrbta. Nič teda nebránilo vydať sa na cestu rokmi odskúšaným smerom cez Zálužice a Lúčky až k východnej hrádzi Zemplínskeho mora.

Pohodová jazda po cca 6 km kvalitnom povrchu tohto „ochranného valu“ celou cestou popri prírodnom ornitologickom chránenom areáli, hodne využívanom aj in-line korčuliarmi a sú v obci Jovsa severovýchodnom cípe naplánovanej túry. O tejto slovenskej usadlosti je prvý písomný doklad z r. 1418 na potvrdení Jasenovského vlastníctva kráľom Žigmundom pre michalovských šľachticov. Ďalšie kilometre západným smerom, popod majestátny Vihorlat (1076 m n. m.) k stredisku Paľkov kde s nostalgiou pospomínali na XXIX. Slovenský zraz cykloturistov (SZC) 2007 v tejto lokalite, ktorý náš NM KST Turista aj organizoval. Tohtoročný XXXIII. SZC bude v termíne 19. – 22. augusta v nádhernom prostredí Vysokých Tatier v Tatranskej Kotline. Záver zhruba 40 kilometrovej cyklotúry, na ktorej je možné si zaobstarať do 10 turistických známok (www.turisticke-znamky.sk) pod príjemným jarným, no už citeľným slniečkom, ktoré ich už aj trochu opálilo bol ku koncu trochu uponáhľaný kvôli hrozivým búrkovým „chmáram“ prevaľujúcim sa spoza kopcov, ale z ktorých nakoniec aj tak nič nebolo.

           

Druhá „zahrievacia“ túra bola ešte len tréningom na ďalšie pekné cyklotúry s vyvrcholením na už spomínanom 33. SZC v Tatrách.

 

 

                                                                                  Anton Hasák

                                                                       predseda KST Turista Michalovce


 

 

 

 

 



Uverejnené: 08.06.2011 12:22:07 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.