files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Topoľany splnili predsezónny cieľ


Treťoligoví topolianski futbalisti splnili zámer, ktorý si dali pred začiatkom nedávno skončeného súťažného ročníka. Pre mužstvo vybojovali príslušnosť medzi regionálnou elitou aj v nasledujúcom súťažnom ročníku.

      

 Fantastický finiš

      

 Treba však povedať, že záchranárske práce Topoľany dotiahli do úspešného konca až v poslednom kole súťaže. V domácom prostredí presvedčivo zdolali Stropkov (3:0). Keďže na definitívu im stačilo akékoľvek víťazstvo, absolútne sa už nemuseli pozerať na výsledky ďalších namočených celkov. Jednoducho, topoliansky kolektív bol zachránený!  „Pritom dva týždne pred koncom súťaže sme neuspeli v Nižnom Hrušove. V tom čase by na nás nikto nevsadil ani len deravý groš. Veľmi sme si vtedy skomplikovali situáciu. Našťastie, zverenci sa obdivuhodne zomkli, čoho výsledkom boli víťazstvá v posledných troch kolách tretej ligy,“ pustil sa do hodnotenia 45-ročný topoliansky tréner Jozef Valkučák. 

        

Stres nemusel byť

     

Pritom Topoľany vôbec nemuseli prežívať stres. Jarnú časť odštartovali výborne. Na vlastnom ihrisku si poradili s Vysokými Tatrami (1:0). Dokonca si tri body priviezli aj z horúcej pôdy vo Svite (2:1). „Potom však prišiel zlom v podobe domácej prehry so Svidníkom. Tam sa to všetko začalo. Klesli sme v tabuľke a poznačilo nás to aj psychicky. Dovolím si tvrdiť, že keby sme vtedy nepodľahli súperovi, záchranu by sme mali v suchu už skôr,“ analyzoval kormidelník, ktorý svojho času hrával aj za Banskú Bystricu. Prišli však domáce nezdary,  zrodili sa však v dueloch so špičkou súťaže. Zemplínčania vyšli naprázdno s košickou Lokomotívou. Len remizovali s moldavskou rezervou. Boli to však všetko bodové straty. Obrat nastal až v súboji proti Barci (3:1).

           

Po dvadsiatich rokoch

     

Šiestu treťoligovú sezónu už topoliansky kolektív odštartuje pod hlavičkou michalovského B-mužstva. V súčasnosti funkcionári oboch klubov doťahujú jeho fungovanie. O tom, akým spôsobom bude financované, kto všetko zaň bude hrávať a kde odohrá domáce zápasy sa dozvieme už v dohľadnom čase. Treba povedať, že dohoda medzi Michalovcami a Topoľanmi sa zrodila po niekoľkoročných nevydarených pokusoch. Faktom je aj to, že v MFK Zemplín pre vekové dôvody odíde z družstiev staršieho dorastu každoročne viacero šikovných futbalistov, ktorí mali doposiaľ problém s ďalším uplatnením na hráčskom trhu. Tomu by už mal byť koniec. V rezervnom tíme sa rozohrajú a potom už budú viac použiteľní pre „áčko.“ No a na záver ešte jedna zaujímavosť: Michalovce majú svoje „béčko“ po neuveriteľných dvadsiatich rokoch.

                                                                                    (jan)

 

 

 



Uverejnené: 23.06.2011 12:00:51 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.