files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovské lekárne pociťujú, že ľudia chcú pred letom schudnúť

 


Pred letnou sezónou sa snažia ľudia rýchlo zhodiť nadbytočné kilogramy. V snahe vyzerať v plavkách čo najlepšie, siahajú po rôznych prípravkoch, ktoré sľubujú rapídne rýchle zníženie hmotnosti.  V michalovských lekárňach pociťujú zvýšený predaj týchto ,,pomocníkov“.


Najviac sa predávajú čaje na chudnutie

,,Viem, že z tabletiek neschudnem, ale chcem tomu uveriť,“ priznáva sa Lenka, ktorí si vraj pravidelne pred letom kupuje tabletky na schudnutie. Tvrdí, že na chvíľu jej pomôžu znížiť hmotnosť, ale nevie, či to nie jej iba jej podpovedomím.  Priveľa tabletiek, zázračných prípravkov, či iných ,,zlepšovákov“ postavy môže mať za  následok poškodenie zdravia. V lekárni Dr. Max odporúčajú na schudnutie niečo úplne iné:,, Šport a pohyb,“ odpovedá zamestnankyňa. V lekárňach v Michalovciach sa teraz kupujú prípravky na schudnutie viac než inokedy. Farmaceutička zo Schneider hovorí, že je to takto aj počas  roka, ale od jari do jesene sa predávajú najviac. ,,Sú to väčšinou čaje, pretože sú cenovo najdostupnejšie,“ pokračuje, že medzi najpredávanejšími produktmi sú aloe vera a detoxikačné tablety.

 

,,S toxínmi odchádzajú aj dobré veci“

Nezdravý spôsob života priniesol aj rôzne bioprodukty, ktoré nie sú ani Michalovciam neznáme. ,,Pri chudnutí používam biopotraviny, viac pijem, lebo telo si pred letom treba dať do poriadku,“ hovorí majiteľka jedného z michalovských rýchlych občerstvení na námestí. Zdravotná sestra Mária má tiež svoje vlastné  metódy. ,,Do jedál si primiešavam sezamové semienka a chystám si kúpiť ešte aj ľanové.“  Upozorňuje, že majú laxatívne účinky. Majiteľka biobchodu Dobrotka potvrdzuje, že to takto s predajom býva každý rok. ,,Začalo sa to už v máji,“ dodáva, že to pociťujú na predaji jačmeňa, biominerálov, aloe vera. ,,Ľudia chodievajú s týmto cieľom aj počas roka, ale teraz je to oveľa viac.“ Zdôrazňuje, že chudnutie spájajú zákazníci aj s očistami, ale nie všetko je treba čistiť za každú cenu. ,,Telo stráca minerály a s toxínmi odchádzajú aj dobré veci,“ vysvetľuje poradkyňa.

 

Mužov chudnutie nezaujíma - športujú

Starší občania si viac kupujú zeleninu a ovocie. Niektorých z nich núti schudnúť zdravie. ,,Držím diétu kvôli zlým pečeňovým testom,“ hovorí 55-ročná pani. Dôchodkyňa Mária sa zase priznáva, že sa pokúšala držať niekoľkokrát diétu, ale neúspešne. ,,Momentálne pijem zelený jačmeň.“  Myslí si, že ničí tukové vankúšiky.  V bioobchode Dobrotka vysvetľujú, že zelený jačmeň už ľudia dobre poznajú, iným ho odporúčajú. Ubezpečujú, že s ním majú veľmi dobrú skúsenosť. Zelený jačmeň je dostať aj v lekárňach. Podľa nich nejde o prípravok určený na chudnutie, ale je možné, že pri ňom jeho konzument aj schudne. Je určený na očistu tela. Tento nový ,,priekopník“ vraj z tela dostane všetko zlé. Nie všetci ľudia sa uchyľujú k rýchlemu spôsobu chudnutia. Je veľa takých, ktorým diéta ani tabletky na chudnutie nič nehovoria. Podľa našej ankety ide predovšetkým o mužov. ,,Nepostupujem nikdy žiadne diéty ani očisty, ale keď priberiem športujem,“  dodáva manažér Marián.

Veronika Cholewová



Uverejnené: 01.07.2011 09:07:28 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.