files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Užite si Dohodu - Šírava Fest nebude!

 

Najväčší trojdňový východoslovenský festival sa tento rok neuskutoční! Po štyroch rokoch organizátori nedokázali zohnať prvýkrát dostatok finančných prostriedkov na zabezpečenie celej akcie.  Šírava privíta len dva festivaly. Prvý už túto sobotu.

 

Jubilejný ročník možno o rok

Už v jari, keď boli známe oficiálne dátumy rôznych festivaloch na Slovensku, ale aj mimo neho, Šírava Fest nefiguroval na žiadnom zozname. Fanúšikovia jedného z najväčších festivalov na Slovensku majú hlavu v smútku. ,,Najlepší festival, ale pretože je na východe sponzori sa nenašli?!“ rozčuľuje sa Ivan z Kaluže. Práve v tejto obci sa mal konať už piaty ročník, ktorý sa stal neodmysliteľnou súčasťou leta na Zemplínskej Šírave. Za 3-dňovým festivalom chodili ľudia z celého Slovenska. Od piatku do nedele sa zabávali s najznámejšími hudobnými skupinami, ktoré dopĺňal zábavný program plný súťaží. Mnohí účastníci festivalu na veľkej trávnatej ploche pod pódiom stanovali, či len tak prespávali do druhého dňa plného hudby. ,,Vlani organizátori sľubovali, že tento ročník bude najlepší,“ smutne poznamenala Zuzana z Nitry.  Aj ona ako mnohí ďalší sa na východ chystali práve vďaka spomínanému festivalu. Usporiadatelia však pred rokom netušili, že sa nenájdu sponzori. Oficiálna stránka Šírava Festu nefunguje. Organizátori uvádzajú, že o rok bude späť. Na svojej stránke na sociálnej sieti Facebook informovali svojich fanúšikov už v predstihu:,, Doteraz sme sa snažili, ale bohužiaľ bez výsledku. Nie sú sponzori, nie sú peniaze a tým pádom vám musíme s poľutovaním oznámiť, že tento rok definitívne Šírava Fest nebude. Ak by sa niekto pokúšal zneužiť značku, určite to nebude nič oficiálne ani s našou podporou.“

 

Zo zrušeného Šírava Festu profitujú iní

Koniec júla nebude teda výnimočne patriť najväčšiemu východoslovenskému festivalu. Jubilejný ročník sa presúva na leto 2012. Organizátori na svojej stránke ubezpečujú:,, Ak sa o rok situácia, zlepší, radi pre vás urobíme 5. ročník.“ Na Zemplínskej šírave v lete uskutočnia len dva festivaly. Už túto sobotu to bude Funrádio Dohoda. Ide však len o jednodňový festival. Lístky na Dohodu sú drahšie než vlani. ,,Áno, cena sa trochu zvýšila, ale tento rok nebude ani Šírava Fest,“ predajca pokračuje, že možno práve preto si mohli dovoliť zvýšiť cenu. Za vstupenku kúpenú v predpredaji zaplatíte 9,90 eur a na mieste 12,90 eur. Dvojdňovú festivalovú atmosféru si môžete užiť 5. a 6. augusta na multikultúrnom Easthetic festivale. Trojdňový Šírava Fest, ktorý má už svoju tradíciu, si netrúfa prekonať nikto, a tak si treba počkať na ďalšie leto alebo vyskúšať menšie festivaly na Zemplíne.



Uverejnené: 01.07.2011 09:27:23 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.