files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín tretíkrát prehral

Futbalisti MFK Zemplín prehrali aj v treťom prípravnom stretnutí na novú sezónu. Tentoraz nestačili na corgoňligové Košice, ktorým podľahli vysoko 1:4. Ešte väčšej prehre zabránil brankár Brudňák, ktorý tesne pred koncom zneškodnil kanonierovi Košíc Jánovi Novákovi pokutový kop. Tréner Petržela vyjadril po zápase nespokojnosť s výkonmi určitých hráčov. Jeho zverenci nastúpia na ďalší prípravný zápas už zajtra v Užhorode. Po tomto zápase už michalovský kormidelník skúšať ďalej nechce a v kádri zostanú len hráči, s ktorými počíta na nastávajúcu sezónu.

 

Košická facka

Prípravný zápas s Košicami sa odohral v rámci 16. ročníka Memoriálu Štefana Nadzama. Zápas, ktorý sa odohrával za sústavného dažďa, Michalovčanom vôbec nevyšiel a svojmu súperovi podľahli vysoko 1:4. Hostia vo všetkých smeroch na ihrisku dominovali. „Prípravný zápas s Košicami sa nám výsledkovo nevydaril. V druhom polčase sme si síce vypracovali gólové šance, no bolo jasne vidno rozdiel v kvalite zakončenia. Zatiaľ čo hostia svoje šance premenili, my až na jednu nie,“ skonštatoval po stretnutí tréner domácich Vlastimil Petržela. „V prvom dejstve medzi našimi hráčmi viazla komunikácia. Za stavu 0:3 sa hrá ťažko. Som však rád, že chlapci zdvihli hlavy a tento zápas aspoň ako tak dohrali,“ snažil sa tréner domácich po košickej facke nájsť aspoň nejaké pozitívum.

 

Káder sa buduje za pochodu

Zápas s Košicami ukázal trénerovi Petrželovi hlavne negatíva. Michalovský kormidelník nebol spokojný s výkonom niektorých skúšaných hráčov. „Káder budujeme za pochodu. Skúšaní hráči musia ukázať, že sú lepší ako tí naši. Som zatiaľ veľmi sklamaný s výkonov stopéra Guruho. Odohral za nás dva prípravné zápasy, no v ani jednom ma nepresvedčil o tom, že by sme ho mali angažovať. V jeho prípade vidím najväčší problém v komunikácii," poznamenal domáci kormidelník k výkonu skúšaného stopéra, ktorý si chce vybojovať miesto v zostave. Opačným prípadom je krajný obranca Samba. „Samba ukázal, že je v ňom určitý potenciál. Hlavne v zápasoch na českom sústredení som bol s jeho výkonmi spokojný. Dnes to už bolo trošku horšie,“ dodal tréner domácich.

 

„Žilinčania“ majú ešte šancu

V domácej zostave sa objavili až štyria kmeňoví hráči corgoňligovej Žiliny. Brankár Patrik Le Giang, stredopoliar Škvarka, či útočníci Fotyik a Emil Le Giang sa snažia michalovského lodivoda presvedčiť o tom, že budú prínosom pre mužstvo MFK Zemplín. Zatiaľ som s ich výkonmi spokojný. Určite ešte dostanú šancu. Patrik síce v zápase s Košicami trikrát inkasoval, no obranu mu vôbec nepomohla. Škvarka je veľmi šikovný hráč, ktorý má čo priniesť tímu. Emil zatiaľ strieda lepšie momenty s horšími, viac je tých lepších, no ešte sa musí posnažiť. Fotyik je s nami ešte krátko, jeho pôsobenie u nás je preto ešte skoro hodnotiť,“ uviedol Petržela.

S Michalom Škvarkom je Petržela zatiaľ spokojný

Po Užhorode už skúšať nebude

MFK Zemplín sa už zajtra predstaví v ďalšom prípravnom zápase, keď jeho hráči pocestujú za východné hranice a zmerajú si sily s ukrajinským Užhorodom. Po tomto zápase už chce mať Petržela v kádri jasno. „Zápas s ukrajinským Užhorodom bude posledným, kde budeme skúšať. Po tomto dueli to už všetko uzavrieme a zostávajúcu prípravy absolvujú iba tí, s ktorými budem počítať aj na ligu,“ dodal na záver tréner domácich. My len dodajme, že prvý zápas nastávajúcej sezóny odohrajú jeho zverenci 23. júla proti Lučencu. Dovtedy ich čaká okrem ukrajinskej previerky aj Spišská Nová Ves a dva domáce duely proti Vranovu a generálkou na ligu bude zápas proti Podbrezovej.

 

Prípravné zápasy MFK Zemplín

5.7.: Užhorod - MFK Zemplín,

9.7.: Spišská Nová Ves - MFK Zemplín,

13.7.: MFK Zemplín - Vranov nad Topľou,

16.7.: MFK Zemplín - Podbrezová.

 

Peter Brendza



Uverejnené: 04.07.2011 15:26:46 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.