files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

FBK Michalovce postúpil do druhej ligy

Florbalisti FBK Michalovce si v budúcej sezóne zahrajú druhú najvyššiu celoslovenskú súťaž. O svojom postupe rozhodli na základe umiestnenia v tretej lige. Keďže v tejto súťaži nechcú byť iba do počtu, funkcionári klubu si uvedomujú nutnosť posilniť káder.

Celoslovenská súťaž je výzvou

O možnosti účinkovania v druhej lige sa funkcionári klubu dozvedeli zhruba pred mesiacom. Aj keď vedeli, že druhá najvyššia súťaž je oveľa náročnejšia ako regionálna liga, kde pôsobili doteraz, chcú v nej nasledujúcu sezónu účinkovať. „Keď sme dostali od zväzu ponuku na účinkovanie v druhej lige, začali sme sa ňou vážne zaoberať. Po spočítaní všetkých pre a proti sme sa rozhodli, že pozvánku do druhej najvyššej súťaže akceptujeme. Samozrejme vieme, že táto súťaž bude pre nás oveľa náročnejšia ako regionálna, či už s hľadiska financií alebo cestovanie, ale je to pre nás obrovská výzva,“ povedal nám predseda klubu FBK Michalovce Gerard Puchír. Predstavitelia FBK si uvedomujú, že pre účinkovanie v tejto súťaži musia prebudovať a rozšíriť svoj súčasný káder. „Našimi súpermi budú aj rezervné tímy prvoligových klubov. Kvalitným tímom sú aj Topoľčany, či Malacky. Preto musíme náš káder prebudovať a rozšíriť. Máme oslovených niekoľkých hráčov, pre ktorých by nemal byť problém túto súťaž absolvovať,“ podotkol Puchír.

Dobré zázemie

FBK Michalovce, ktorý účinkuje na florbalovej scéne už niekoľko rokov. Za svoju činnosť ďakuje hlavne sponzorom a takisto základnej škole na Ulici Moussona, kde ma tento šport svoje zázemie. V areáli školy je malé florbalové ihrisko a klub tam má aj svoje sídlo. „Som veľmi rád, že základná škola na Ulici Moussona nám poskytuje priestor pre našu realizáciu. Osobitná vďaka, patrí riaditeľke školy pani Kocurovej, ktorá nám vždy vyšla v ústrety. S podporou školy však druhú najvyššiu súťaž určite finančne neutiahneme. Preto sa obraciam aj na potencionálnych sponzorov, aby svojimi finančnými prostriedkami pomohli FBK Michalovce v účinkovaní v druhej najvyššej súťaži,“ dodal na záver predseda FBK. My len dodajme, že klub bude svoje majstrovské zápasy hrať pravdepodobne v Mestskej športovej hale.

Súperi FBK  v druhej lige :

Doterajší účastníci : AC Uniza Žilina “B“, ŠK Rebels 91 Topoľčany, TJ Sokol Gajary, VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava “B“, 1. SC Malacky, ŠK Searhorses Bratislava

Postupujúci : FBK Michalovce, FBK Púchov, VŠK FEI STU Bratislava, Harward Partizánske, N- Sport Zvolen



Uverejnené: 06.07.2011 18:34:46 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.