files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

M. Ihnačák : S prvou časťou prípravy som spokojný

Hokejisti HK Dukla Michalovce ukončili 30. júna prvú časť letnej prípravy. Tréner tímu Miroslav Ihnačák vyjadril s touto časťou prípravy obrovskú spokojnosť. Druhá časť prípravy, kde už budú mať hráči k dispozícii aj ľadovú plochu začína 25. júla.

Spokojný s prípravou

O trénerovi Miroslavovi Ihnačákovi je známe, že jeho tréningy sú veľmi tvrdé, no pre hráčov osožné. Výnimku neurobil ani pri svojom pôsobení v Dukle. „S prvou časťou prípravy môžem vysloviť spokojnosť. Hráči pristupovali k svojím povinnostiam podľa mojich predstáv. Viem, že príprava bola pre nich dosť tvrdá, no v budúcnosti sa im to určite vráti. Vzhľadom na to, že niektorí chodili aj do zamestnania, museli zosúladiť svoje povinnosti s tréningami, čo bolo dosť pre nich určite dosť ťažké,“ skonštatoval Ihnačák, ktorý v minulosti pôsobil v Kežmarku, Trebišove, či Spišskej Novej Vsi. Prvá časť letnej prípravy trvala osem týždňov a tréner tímu sa ju snažil hráčom, čo najviac spestriť. „Využívali sme priestory pri zimnom štadióne, telocvičňu, posilňovňu, ale aj atletické ihrisko na 4. ZŠ a futbalové na 6. ZŠ,“ povedal na margo prípravy tréner tímu.

Miroslav Ihnačák vyjadril s prvou časťou prípravy spokojnosť

Šechný by mal byť osobnosťou tímu

V tíme počas dvoch mesiacov zaberalo zhruba pätnásť hráčov, prevažne odchovancov michalovského hokeja. Ostatní hráči, by sa k tímu mali pripojiť na začiatku druhej časti letnej prípravy, ktorá sa začína 25. júla. Káder momentálne tvoria hráči, ktorí v Dukle pôsobili v minulej sezóne. Doplnili ich iba trebišovský Ivan Králik a zatiaľ najväčšia posila michalovského celku Richard Šechný. Práve od tohto skúseného matadora čaká Ihnačák, že bude vodcovskou osobnosťou kolektívu. „Rišov príchod ma veľmi potešil. V minulosti sme spolu hrávali, potom som ho viedol v Kežmarku. Ako hráč je to poctivý pracant, ktorý na ľade odovzdá všetko pre kolektív,“ opísal najväčšiu posilu tímu Ihnačák. „V sezóne od neho očakávam hlavne to, že bude nielen lídrom tímu v kabíne ale, že svoje skúsenosti presadí aj na ľade a bude oporou kolektívu,“ zhrnul tréner tímu, to čo bude od skúseného matadora očakávať.

Richard Šechný po podpise zmluvy s Duklou

Mladíci dostanú príležitosť

Už v minulej sezóne sa do prvého tímu tlačili viacerí mladíci. Dunaja s Fajčákom v rozlete zastavila žĺtačka, prakticky celú sezónu odohral Ferenc a Kovaľ, v závere sa chytil príležitosti aj brankár Borko. Podľa slov samotného trénera mladíci v tíme určite dostanú príležitosť. „S ich prístupom som veľmi spokojný. Makali na sebe a v tréningu nič neodflákli. V prípravných zápasoch určite dostanú príležitosť. Je len na nich, ako sa jej chytia,“ uviedol Ihnačák k účasti mladíkov v tíme. V druhej časti letnej prípravy absolvujú jeho zverenci desať prípravných zápasov, kde ich súpermi budú aj extraligová Žilina a Banská Bystrica.  

Peter Brendza



Uverejnené: 06.07.2011 20:31:33 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.