files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hc winLand začal prípravu

Hádzanárov Hc winLand Michalovce čaká počas prípravného obdobia bohatá porcia zápasov. Počas sústredenia v Maďarsku sa dokonca stretnú aj s reprezentáciou Alžírska.  

Tréning už v Mestskej športovej hale

Extraligový nováčik začal prípravu na nastávajúcu sezónu už v Mestskej športovej hale, ktorú klub získal do svojho nájmu začiatkom mesiaca. Bývalý nájomca 1. BK Michalovce sa presťahoval do telocvične GPH, kde bude teraz pôsobiť. „V tejto hale je ešte veľmi veľa roboty nato, aby bola prispôsobená pre extraligu. Prioritou pre nás je výmena starej palubovky a rekonštrukcia strechy. Následne by ešte na rad malo prísť osvetlenie,“ povedal nám tréner Hc winLand Pavol Jano. „Tento týždeň ešte budeme využívať prostredie v Michalovciach. V pondelok odchádzame na týždenné kondičné sústredenie do maďarskej Nyiregiházy, kde nám bude k dispozícii aj kondičný tréner. Po tejto časti sa už viac zameriame na hernú časť a zohrávanie mužstva,“ dodal ešte k plánu prípravy Jano.

Bohatá porcia zápasov

Hc winLand čaká šesťtýždňová letná príprava, ktorej vyvrcholenie by malo byť začiatkom septembra, keď extraligový nováčik cestuje na prvé kolo do Považskej Bystrice. „V letnej príprave sa budeme zameriavať na kondíciu, ako aj na hernú stránku. Čaká nás bohatá porcia prípravných zápasov, kde sa stretneme s maďarskými celkami, poľskými Mielcami, či rumunským Satu Mare. Takisto nás čaká prestížne stretnutie s reprezentáciou Alžírska, ktoré odohráme počas nášho sústredenia v Maďarsku,“ uviedol mená súperov v príprave tréner tímu. My len dodajme, že súperom Hc winLand bude aj majster tejto krajiny. Zápasy s týmto súperom sú na programe 13. a 14. augusta a odohrajú sa v Chemkostav aréne. Presný termín ostatných prípravných stretnutí prinesiem v najbližšej dobe.

Ukrajinci prídu zajtra

Na prvom tréningu sa trénerovi Pavlovi Janovi hlásilo pätnásť hráčov. Tento počet sa však už v najbližších dňoch rozšíri. Určite sa ešte posilníme o niekoľkých hráčov. „ Do tímu pribudla dvojica nových hráčov pivot Juraj Géci, ktorý k nám prišiel z Prešova a krídelník Matúš Miňo, naposledy pôsobiaci v rumunskej Orosháze. Obidvoch týchto hráčov som viedol v juniorskej reprezentácii a viem, čo od nich očakávať. Na lane máme aj dvoch hráčov pôsobiacich v zahraničí, konkrétne v maďarskej Tatabányi. Na skúšku k nám príde aj jeden juniorský reprezentant,“ skonštatoval tréner tímu k potencionálnym posilám. Do tímu navyše pribudnú štyria hráči z ukrajinskej najvyššej súťaže, ktorí uspeli na skúške ešte v júni. „Ako som povedal už vtedy, vytypovaných hráčov sme oslovili a vstúpili s nimi do rokovania. Už zajtra by som ich mal mať k dispozícii. Momentálne prebieha záverečná fáza rokovania, ktorá je spojená s udelením víz a následne by už nemal byť žiadny problém k ich účinkovaniu v družstve,“ dodal Jano. My len dodajme, že káder nováčika po skončení sezóny opustili Košičania Dani a Lorinc, s disciplinárnych dôvodov bol pred posledným kolom prvej ligy vyradený aj Marcel Cibere. My len dodajme, že začiatok prípravy s michalovským winLandom absolvuje aj reprezentačný golman Richard Štochl. „Rišo bude s nami trénovať celý týždeň. Potom odíde do francúzskeho Montpellieru. Vítam jeho účasť na tréningu. Už len sledovať v príprave jedného z najlepších brankárov na svete, môže byť pre chlapcov motiváciou,“ doplnil na záver tréner extraligového nováčika.

Jednou z posíl Hc winLand je aj Juraj Géci

Súčasný káder Hc winLand :

Brankári : Bumber, Serečun, Kolpak. Hráči v poli : Piskay, Oblažný, Regenda, Géci, Gamrát, Frajkor, Miňo, Pilník, Kyseľ, Vetrecín, Krajňák.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.07.2011 21:38:42
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.