files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Richard Štochl : Som rád, že sú Michalovce znova na extraligovej mape

Spolu s hádzanármi Hc winLand Michalovce začal prípravu na novú sezónu aj brankár francúzskeho Montpellieru a slovenská reprezentačná jednotka Richard Štochl.

 

Richard, čo vás priviedlo na tréning winLandu ?

Na tréning extraligového nováčika som prišiel veľmi rád. Priviedlo ma tu hlavne to, že som v plnej príprave na novú sezónu a rád som využil možnosť pozvania Pavla Jana. Vždy je lepšie pripravovať sa v kolektíve ako sám.

 Čo hovoríte na trénera Pavla Jana ?

S Palim sme bývalí spoluhráči z Košíc, Sečoviec, či slovenskej reprezentácie. Navyše sme veľmi dobrí kamaráti. Keď sa mi ozval, či by som nechcel začať prípravu s winLandom, neváhal som ani sekundu. Ja som s ním absolvoval tréningy aj po minulé roky, keď bol trénerom Nových Zámkom, či Košíc.

Ako dlho sa budete pripravovať s winLandom ?

Tak dohodli sme sa na týždeň a potom odchádzam do Montpellieru, kde sa budem normálne pripravovať na nastávajúcu ťažkú sezónu, ktorej spestrením bude aj úasť na majstrovstvách Európy.

Michalovce sa vrátili po dvanástich rokoch opäť na extraligovú mapu. Určite vás to teší.

Michalovce sú mojím rodným mesto a som rád, že sa opäť vrátili na extraligovú mapu. Michalovský hádzanársky fanúšik si to určite zaslúži.

Pred dvanástimi rokmi absolvovali hráči vtedajšieho Zempmilku v extralige iba jeden rok. Budú ich nasledovníci podľa vás úspešnejší ?

Pred dvanástimi rokmi som postup pomohol vybojovať aj ja. Hneď nato, som prestúpil do Prešova. Keď sa pozerám na ten káder, čo tu je, podľa môjho názoru nebudú mať Michalovčania problémy so záchranou v najvyššej súťaži.

Ako vidíte šance tímu v novom extraligovom ročníku ?

Extraligové mužstvá sú okrem suverénneho Prešova vyrovnané. Podľa môjho názoru sa môže mužstvo dostať v tejto sezóne vysoko.

Novou posilou Hc winLand sa stane aj váš spoluhráč z reprezentácie Tomáš Urban. Bude pre tím prínosom ?

Určite. Tomáš je reprezentačný krídelník, ktorý má za sebou zahraničný angažmán. Bude pre tím prínosom a jeho skúsenosti určite pomôžu mužstvu v ťažkých zápasoch.

Aký dojem na vás robí prostredie Mestskej športovej haly ?

V tejto hale som doslova vyrastal, neskôr som tu odohral niekoľko reprezentačných duelov. Je mi však veľmi ľúto, že od tej doby sa v nej nevykonala rekonštrukcia a hala vyzerá ako vyzerá. Po rekonštrukcii to však opäť bude kultúrne prostredie, ktoré si Michalovčania zaslúžia.

Brankárskou jednotkou v mužstve je váš bývalý spoluhráč z reprezentácie Maroš Kolpak. Ako spolu vychádzate ?

Maroš je vynikajúci chlap a výborný brankár. V reprezentácii sme vychádzali veľmi dobre a doteraz sme vynikajúci priatelia.


Čo by ste povedali nato, že aj vy pôjdete v jeho šľapajach a svoju bohatú kariéru ukončíte v Michalovciach ?

Poviem len to, že nikdy nehovor nikdy a stať sa môže hocičo.

Reprezentácia Slovenska sa prebojovala na majstrovstvá Európy. Za súperov vám vyžrebovali domácich Srbov, Dánov a Poliakov. Ako vidíte šance tímu ?

Všetko sú to ťažký súperi. My však máme takisto svoju silu a ja dúfam, že ju potvrdíme aj v kontinentálnom šampionáte v Srbsku.

Peter Brendza



Uverejnené: 19.07.2011 16:34:31 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.