files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínske múzeum odhalilo tajomstvá deťom

 


Zemplínske múzeum v Michalovciach už po tretíkrát zorganizovalo letný tábor pre deti. Odborníci z radov archeológie, histórie, zoológie, konzervovania aj  reštaurovania  odhalili najmladším návštevníkom svoje tajomstvá. Prázdninový čas využili detí na vzdelávanie sa.

 

Namiesto počítača tajomné komnaty

Minulý týždeň bolo Zemplínske múzeum plné detí. Tie v ňom počas horúcich dní načerpali nové vedomosti, a užívali si to naplno. Aj keď tábor trval iba 5 dní, všetci boli nadšení zo zaujímavého programu, ktorý pre ne pripravili pracovníci múzea spolu s múzejnou pedagogičkou Mgr. Máriou Fuchsovou. Namiesto sedenia za počítačom navštívili tajomné priestory  a zoznámili sa s novými vednými odbormi. Tábor múzea oceňujú aj pracujúci rodičia. ,,Je to vhodné aj pre deti, ktoré nie sú zvyknuté byť dlho mimo domova,“ hovorí jeden z rodičov. Letný tábor organizuje múzeum už tretiu sezónu. ,,Podľa reakcií detí, rodičov a veľkého záujmu, ktorý vysoko prevyšuje možnosti, sa dá povedať, že ide o úspešnú aktivitu,“ hodnotí riaditeľ Mgr. Maroš Demko. Toho roku bolo pre obmedzené kapacity v tábore 24 detí.

 

Kaštieľ Starajovcov hostil, zabával a učil

Podľa slov riaditeľa múzea je tábor výnimočný už samotným prostredím. Hovorí o historických priestorov kaštieľa a parku rodiny Starajovcov (Sztaray). ,,Tábor je tematicky zameraný na veci súvisiace s múzeom a jeho činnosťou,“ pokračuje, že deti spoznávajú aj odborné činnosti. Vchádzajú do sveta archeológie, histórie, prírodovedy, ale aj konzervovania a reštaurovania. Pracovníci múzea uplatňujú nenásilný a zábavný spôsob výkladu, pri ktorom sa malí nadšenci veľa naučia. Pre deti sú veľmi zaujímavé i ďalšie voľno časové aktivity.  ,,Konkrétny program ma viacero alternatív kvôli počasiu,“ vysvetľuje Demko. Ďalšie deti sa už tešia na druhý turnus, ktorý bude prebiehať 8-12.augusta. Ide zároveň o posledný turnus v tomto lete.

Veronika Cholewová



Uverejnené: 26.07.2011 09:55:23 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.