files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

,,Pretekárov“ na ceste stopli policajti

 

Počas víkendu dve rýchlo jazdiace autá ohrozovali okrem seba aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Policajti v civilnom aute ich rýchlo zadržali. Za krátky čas sa dopustili niekoľkých dopravných priestupkov.

 

Križovatka ich zastavila

Sobotu po 18-tej hodine sa mestom prehnali dve autá, ktoré výrazne prekročili povolenú rýchlosť. Vošli aj do druhého jazdného pruhu a riskantne predbiehali ostatné vozidlá, pričom ohrozili aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Svoju naháňačku skončili na križovatke pri Kauflande, kde zbadali policajnú hliadku v civilnom aute. Nezodpovední šoféri znížili rýchlosť a pravdepodobne dúfali, že policajti ich nezbadali. Dve vozidlá predbiehajúce v plnej rýchlosti ostatné autá a idúce priamo na autá oproti, si všimli všetci naokolo. Policajti neboli výnimkou.


 

Z oboch áut vystúpili nerozvážni mladíci

Polícia nasmerovala vozidlá z križovatky na parkovisko pri Gymnáziu Pavla Horova, kde ich konanie riešila vyše pol hodiny. Z oboch áut vystúpili mladí vodiči, ktorí si svoju nerozvážnosť asi neuvedomovali. Prebudenie nastalo, až keď si od nich policajní príslušníci vypýtali doklady. Adrenalín z rýchlej jazdy vystriedal adrenalín z následkov, ktorý na nich za ohrozujúcu jazdu čakal. Za takéto vyčíňanie na cestách môže byť vodičovi motorového vozidla odobratý i vodičský preukaz. Mladíci telefonovali blízkym osobám, keďže pri sebe nemali dostatok eur na zaplatenie vysokých pokút. Ak by tak neurobili, bol by im zadržaný vodičský preukaz.

 

Porušili niekoľko predpisov

Možno aj koniec sobotňajšieho futbalového zápasu spôsobil, že vodiči v tom čase porušili niekoľko dopravných predpisov. Ich radosť z ihriska preniesli aj na cestu. ,,Pretekárski“ vodiči prekročili najvyššiu dovolenú rýchlosť ustanovenú pravidlami cestnej premávky. Bezdôvodne jazdili na ceste s dvoma jazdnými pruhmi vyznačenými na vozovke v jednom smere jazdy mimo obce v inom než pravom jazdnom pruhu, čím porušili ďalšie dopravné obmedzenie. Za jazda v protismernej časti vozovky alebo jazdného pruhu si vyslúžili negatívnu pozornosť ľudí. Mladí šoféri taktiež neakceptovali zákaz predbiehania. Za pár minút sa dopustili viacerých priestupkov.

Veronika Cholewová



Uverejnené: 27.07.2011 16:04:06 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.