files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pozemky v Michalovciach

 


Chystáte sa postaviť dom? Bývate v podnájme? Chcete si kúpiť byt? Aj na tieto otázky si mnoho ľudí odpovedá denno-denne. Disponovať nehnuteľným majetkom či rozľahlými pozemkami je v dnešnej dobe veľmi namáhavé. Je jednak ťažké vyznať sa v najlepších cenách nehnuteľností na trhu, vybrať si správnu hypotéku, ale taktiež sa i finančne zabezpečiť.

 

Najlacnejšie ceny pozemkov

 Ceny pozemkov kolíšu. Väčšinou je to vzhľadom na ich kvalitu, lokalitu alebo spôsob využitia. Záleží na predávajúcom, akú hodnotu si pri svojom pozemku zvolí. Treba však dávať pozor na špekulantov. Tí od vás môžu pýtať viac, než im to dovoľuje analýza pôdy. Ceny pozemkov neurčuje len ich lokalizácia, ale aj možnosť ich využitia, preto je ich cena zásadne stanovovaná na základe znaleckého posudku, ktorým sa určuje všeobecná hodnota pozemku. Vo všeobecnosti platí, že cena pozemku tých istých parametrov je v centre mesta podstatne vyššia ako v okrajovej časti.

V praxi to znamená, že za pozemok s rozlohou 1500 štvorcových metrov  zaplatíte na okraji mesta približne 20 000 €, zatiaľ čo za taký istý pozemok blízko centra mesta môžete uhradiť aj dvojnásobnú sumu. Rovnaké je to pri bytoch, domoch, záhradách a garážach.


Michalovce

 Opýtali sme sa hovorkyne mesta, či Michalovce disponujú pozemkami, ktoré môžu predať súkromným osobám, alebo je väčší záujem zo strany právnických osôb.

„Mesto je prevažne vlastníkom pozemkov súvisiacich s cestnou a inou infraštruktúrou mesta, verejnými priestranstvami, školami, športoviskami a pod.,“ odpovedala Ing. Palečková.

Mesto je zároveň vlastníkom pozemkov pre ním pripravovanú budúcu investičnú výstavbu, napr. nový mestský cintorín. Mesto nevlastní pozemky, ktoré by boli v súčasnosti pripravené na individuálnu bytovú výstavbu, prípravu takýchto lokalít individuálnej bytovej výstavby v súčasnosti zabezpečujú súkromní investori.

O cenách bytov, domov a pozemkov na Zemplíne sa najviac dozviete na stránke www.zgroup.sk. Pri každom výbere však treba prihliadať na faktory, ktoré zohľadňujú výslednú sumu a taktiež dať priestor iným ponukám. Výber je našťastie stále dosť široký.

 

Lukáš Mano



Uverejnené: 02.08.2011 08:51:12 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.