files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na dvoch frekventovaných cestách pribudnú ostrovčeky

 


Cestári začali pracovať na svojom novom ,,diele“ smerom na Zemplínsku Širokú. Dôsledkom toho vznikli aj smerom na Sobrance kolóny áut. Tie však rýchlo zmizli.

 

Cestári pracovali rýchlo

Pred víkendom sa v Michalovciach vytvorila dlhá kolóna áut. Pod brzdami to najviac vrcholilo predpoludním a vtedy, keď mnoho ľudí smerovali do práce. Chvíľu sa zdržali aj tí, ktorí mierili už popoludní domov. Nikomu to však plány na víkendy nenarušilo. Cestári pracovali rýchlo a priebežne púšťali vozidlá z oboch smerov. Dôvodom kolóny boli cestné práce, ktoré sa vykonávali smerom na Zemplínsku Širokú.


 

Smer Zemplínska Široká

K širokej ceste pribudli cestné ostrovčeky, podľa ktorých sa vodiči môžu ľahšie zaradiť do prúdu. Vodiči smerujúci do Zemplínskej Širokej alebo naopak smerujúci von z tohto smeru do Michaloviec, budú od teraz oddelení cestnými prekážkami. Rovnako to bude aj v prípade smeru do Sobraniec. Okrem toho sa na tomto malom úseku pracuje na novej asfaltovej vozovke. Tieto cestné práce ovplyvnili aj cesty vodičov v smere na Sobrance a  ďalej na hranicu s Ukrajinou, cesty III/050229 a miestnou komunikáciou. Cesta je významným dopravným uzlom pre mesto Michalovce a priľahlý región.

 

Zlepšovanie dopravnej infraštruktúry

Nové cestné stavby sú väčšinou vždy pozitívneho charakteru. Negatívom sú len kolóny, ktoré pri ich realizácii vznikajú. V teplom počasí spôsobujú nepríjemnosti najmä cestujúcim v autobusoch. Keď autobus stojí, nefúka v ňom ani žiaden vetrík. Vodiči osobných motorových vozidiel sa so zapnutou klimatizáciou nemajú načo sťažovať. Avšak čas je dnes vzácny. V dnešnej dobe sa každý ponáhľa, preto cestné úpravy skôr otravujú všetkých účastníkov premávky. V konečnom dôsledku sú všetci radi, ak sa niečo opravuje. Cesty sú v takom stave, že je to len prínosom. Stavba je príkladom spolupráce a súčinnosti regionálnej a miestnej samosprávy a štátnej správy pri zlepšovaní stavu dopravnej infraštruktúry.

Veronika Cholewová



Uverejnené: 03.08.2011 09:23:36 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.