files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Brankár Božík : Ponuka Dukly bola najserióznejšia

Pred začiatkom sezóny prišiel do hokejového klubu Dukla Michalovce na skúšku brankár Mojmír Božík. Tento golman naposledy pôsobil vo francúzskom prvoligovom Dijone a v budúcej sezóne chce chytať na Slovensku. Michalovce sú preňho výbornou adresou a dúfa, že sa v tomto klube uchytí a zostane tu dlhšie.


Ponuka Dukly ho zaujala

Dvadsaťsedemročný brankár pôsobil posledných šesť rokov vo Francúzsku, kde hral v Avignone, Brest, či Dijone. Po týchto rokoch by sa rád vrátil na Slovensko a netají, že ponuka Dukly ho potešila. "Už dlhšie som rozmýšľal o príchode bližšie domov. Ponuka Dukly na skúšku mi prišla vhod. Zo všetkého, čo som  mal, bola ich ponuka najkonkrétnejšia a najserióznejšia. Chcem presvedčiť predstaviteľov klubu, aby som tu zostal a najbližšiu sezónu chytal za Duklu," povedal brankár, ktorý je v Michalovciach na skúške. "Predbežne sme sa dohodli, že ešte odchytám dve, tri prípravné stretnutia a potom by sme mohli začať rokovať o mojom pôsobení v klube," dodal Božík, ktorý má za sebou aj niekoľko štartov v reprezentačnej dvadsiatke.


 

V kabíne našiel známe mená

HK Dukla má momentálne v príprave štyroch brankárov. Okrem Božíka aj zmluvne viazaného Kozárika, či mladíkov Melegu a Borka. Posledne menovaný však koncom mesiaca pravdepodobne odchádza do zámoria, kde sa chce brankársky zdokonaliť. Príchod Mojmíra Božíka tak prišiel trénerovi Ihnačákovi vhod. "V Michalovciach sa mi veľmi páči. Je tu výborné vedenie a vynikajúca partia v kabíne. Keď mužstvo ostane pokope a zohrá sa, som presvedčený, že bude ešte silnejšie ako teraz," optimisticky skonštatoval Božík. Ten po príchode do metropoly Zemplína našiel v kabíne viacero známych tvári. "Poznal som tu veľa chlapcov. Riša Šechného, Maťa Slováka, Miloša Bednára, či ďalších. Určite som teda nešiel do neznámeho prostredia, kde nikoho a nič nepoznám," doplnil zahraničím ošľahaný golman.


Rád by zostal

Hráči Dukly absolvovali v príprave zatiaľ len jeden prípravný duel. V poľskom Sanoku podľahli tamojšiemu prvoligistovi 1:3, keď jediný gól strelil Martin Slovák. V bráne dostal príležitosť práve odchovanec košického hokeja. "Tento zápas sme odohrali iba po štyroch dňoch na ľade. Aj tak to nebolo až také príšerné. Chytalo sa mi celkom dobre, niekoľkokrát som mužstvo aj podržal. Tri inkasované góly síce mrzia, ale bola to len príprava," dotkol sa prípravného duelu so Sanokom Božík. Ten v spomenutom zápase chytal veľmi dobre a viackrát mužstvo zachránil od inkasovaného gólu. Aj preto zatiaľ vládne s jeho skúškou v klube spokojnosť. "Dúfam, že je to tak. Z mojej strany môžem vysloviť absolútnu spokojnosť. Ako som už povedal, budem veľmi rád, keď v tíme zostanem," dodal Božík. Ohľadom jeho budúceho pôsobiska v Dukle, všetko ukáže čas. Zatiaľ to vyzerá tak, že tento odchovanec košického hokeja, ktorý je synom známeho obrancu, by mohol v Dukle zostať viac ako niekoľko týždňov, či mesiacov.

Peter Brendza



Uverejnené: 04.08.2011 14:55:02 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.