files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Starší aj mladší dorastenci zajtra štartujú

Prvoligoví starší a mladší dorastenci Michaloviec zajtra v Trnave začínajú novú majstrovskú sezónu bez trénerských zmien, ale ako je zvykom v kádroch nastal poriadny prievan. Obaja kouči, Albert Rusnák aj Ján Gajdoščík, vyslovili spokojnosť s prípravou a ich cieľom je okrem výchovy hráčov aj pohybovať sa v hornej časti tabuľky.

Starší dorastenci

Zverenci trénera Alberta Rusnáka majú za sebou mesačnú vydarenú letnú prípravu. „Som s ňou maximálne spokojný, k dispozícii sme mali všetko čo sme potrebovali. Čo nám vedenie klubu sľúbilo, to aj splnilo. K dispozícii sme mali kvalitné ihriská, takže ešte raz musím zdôrazniť, že som veľmi spokojný,“ povedal na úvod kormidelník michalovského celku, ktorému sa darilo aj v prípravných zápasoch. Tím odohral päť súbojov, najprv porazilo B - mužstvo mužov 3:1, Bardejov 3:2, MFK Košice vysoko 6:1, s trebišovskými mužmi prehral 0:5 a v generálke remizoval s majstrovským Tatranom Prešov 2:2. „Okrem výbuchu s Trebišovom sme odohrali kvalitné zápasy, v ktorých sa nám výsledkovo darilo. Samotná hra ešte nie je najlepšia, ale chlapci sa každým zápasom zlepšujú,“ konštatoval A. Rusnák, ktorý má v kádri viacero novicov. „Získali sme dve veľmi kvalitné posily, Korijkova a Regaliho a z KAC Košice Hromadu. V tíme je aj štvorica vekom ešte mladších dorastencov Koscelník, Šimko, A. Varga (ročník narodenia 1996) a J. Kiss.“ Ciele družstva sú nasledovné: „Chceme sa pohybovať v hornej polovici tabuľky, aby sme nemali problémy so záchranou. Aj vedenie nám načrtlo, že pohyb v spodnej časti tabuľky sa im máli,“ dodal Albert Rusnák, ktorý zajtra štartuje nový ročník na pôde trnavského Spartaka, kde sa predstaví o jedenástej hodine. „V jarnej časti minulej sezóny sme tam dokázali zvíťaziť 2:1. Trnava hrá nátlakový futbal s pressingom, jej hráči hrajú veľmi tvrdo, niekedy až na hranici únosnosti, avšak v duchu fair-play. Veríme, že sa zo slovenského Ríma nevrátime s prázdnymi rukami,“ zaželal si na záver lodivod MFK Zemplín.


Mladší dorastenci

Hráči odštartovali prípravu šiesteho júla a počas nej sa v tíme zomlelo až 40 hráčov! „Až pätnásť prišlo zo žiackeho tímu a okrem nich sme získali aj talentovaných chlapcov z okolitých klubov Vranova nad Topľou, Sniny, Trebišova a Lipian,“ rozhovoril sa kormidelník mladšieho dorastu Ján Gajdoščík, ktorý bol s prípravou tiež spokojný: „Mali sme vytvorené dobré podmienky na trénovanie, mohli sme využívať aj nové trávnaté ihrisko za tribúnou. Mali sme dispozícii všetko, čo sme potrebovali.“ Zverenci J. Gajdoščíka odohrali štyri prípravné previerky, s humenskými staršími dorastencami vyhrali 3:1,  Bardejovom 3:0 a remizovali s Košicami a Prešovom zhodne 1:1. „Družstvo má svoju kvalitu, chlapci z okolitých klubov vhodne zapadli a v najlepšom svetle spomedzi hráčov zo žiakov sa ukazuje Dominik Havrila,“ dodal lodivod mladšieho dorastu MFK Zemplín. Podobné ambície ako starší rovesníci majú aj mladší: „Chceme sa pohybovať v strede prvoligovej tabuľky a možno aj na vyšších priečkach.“ Mladší dorastenci tiež začínajú súťaž na ihrisku Trnavy. „Ideme k tomuto súperovi bodovať,“ povedal stručne, ale výstižne, Ján Gajdoščík.

Oba celky prvýkrát na domácej pôde uvidíme o týždeň v sobotu, keď privítajú rovesníkov z Podbrezovej. Starší dorastenci nastúpia o 11. hodine a mladší o 13.15 hod.

Zdroj : mfkzemplin



Uverejnené: 05.08.2011 19:31:07 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.