files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská rezerva sa zatiaľ iba hľadá

Pred michalovskou futbalovou rezervou majú účastníci majstrovstiev Slovenska veľký rešpekt. Väčšina hráčov má skúsenosti z najvyššej dorasteneckej súťaže.  Napriek tomu B-mužstvo MFK Zemplín zatiaľ v troch zápasoch získalo iba bod.

 Vyzeralo to sľubne

Po vysokej, no nešťastnej prehre v Bard.Novej Vsi nasledovala remíza na horúcej pôde Giraltoviec. V stretnutí s Barcou fanúšikovia čakali víťazstvo. Verili, že dobre sformovaný kolektív ukáže svoju kvalitu. Hoci nezanechal zlý dojem, po záverečnom hvizde rozhodcu sa musel vyrovnať s nečakanou prehrou (1:2). Pritom zverenci trénera Ondríka nepredviedli v poli zlý výkon. Ukázal veľmi solídnu medzihru, loptu si dával do nohy a aj po technickej stránke to malo svoju úroveň. Michalovčania sa aj ujali vedenia. V 38.min. sa po faule na Sambu nemýlil Kokočák.

 

Viac konštruktívnosti

Diváci si však všimli, že v súbojoch s defenzívou Barce boli Zemplínčania bezradní. Často sa nevedeli odpútať od pozorného bránenia. Znervózňovalo ich, ocitli sa v kŕči, ktorého sa nevedeli zbaviť. Ak sa aj dostali do blízkosti brány, chýbala dravosť, živosť, zdravá ofenzívna drzosť. Akoby šestnástka súpera bola posvätným územím, ktorému sa nepatrí ublížiť. Lopta poletovala okolo brány, ale nemal ju kto dopraviť so siete. Ani strely zo stredných vzdialenosti nepriniesli želaný efekt. Žiadalo sa viac konštruktívnosti, teda uplatnenie tvorivých schopností. Práve tie by viedli k momentom prekvapenia a v konečnom dôsledku by vytvárali nebezpečnejšie situácie pred svätyňou hostí.   

Nastal zlom

Zásadný zlom vo vývoji duelu nastal po vyrovnaní (v 63.min.). Michalovce cítili, že im začína predpokladané víťazstvo unikať. Preto vrhli všetky sily do útoku. V tomto smere im niet čo vyčítať. Bola to však zároveň voda na mlyn Barce. Odrazu sa jej hráčom uvoľnila polovica domácich. To aj využívali, rýchle tykadlá odrazu začali podnikať ofenzívne výpady. Niekoľkokrát poriadne zatriasli sebavedomím michalovských bekov. Keďže stav zápasu sa nemenil, MFK Zemplín sa všemožne vrhal do útoku. Barca pustejšie pokutové územie domácich napokon dokonale využila. Po krásnej strele mimoriadne rýchleho Ohmana napokon vyhrala! No a Zemplín B si na svoju víťaznú chvíľu musí ešte počkať. Určite však príde, len sa musia vychytať spomínané herné nedostatky.

 (jan)



Uverejnené: 08.08.2011 13:24:45 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.