files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín po troch kolách na druhom mieste

Futbalisti MFK Zemplín sú po treťom kole II. futbalovej ligy s dvoma výhrami a jednou remízou na druhom mieste, o skóre za vedúcou Podbrezovou. Tomuto umiestneniu pomohla aj sobotňajšia vydretá výhra nad nováčikom súťaže Myjavou. MFK Zemplín rozhodol v 84. minúte gólom Serečina. V štvrtom kole cestujú zverenci trénera Petrželu do Dubnice, doma sa následne predstavia v piatom kole, keď 20. augusta o 16.00 privítajú Rimavskú Sobotu.

Ťažký zápas s vydretým víťazstvom 

Keď niektorí fanúšikovia očakávali výborný futbal, museli byť sklamaní. Obe mužstvá sa totiž zamerali hlavne na obranu. V prvom polčase mali viac z hry domáci futbalisti, ktorí si vypracovali viaceré príležitosti na skórovanie. Agilným v zakončení bol hlavne Filip Serečin, keď v prvom dejstve zahodil tri dobré príležitosti. „Na zápas s Myjavou sme sa dobre pripravili. Vedeli sme, že tu príde silný súper s viacerými hráčmi, ktorí majú corgoňligové skúsenosti. Som rád, že sme to zvládli. Ja som mal v prvom polčase niekoľko príležitosti na skórovanie, no neujala sa ani jedna," skonštatoval po zápase Serečin. V druhej polovici zápasu sa situácia na ihrisku zmenila. Iniciatívu prebrala Myjava, no domáci hráči ustavične hrozili rýchlymi protiútokmi. Keď sa už zdalo, že zápas skončí bezgólovou remízou zabojoval v strede poľa Jakubčo, posunul loptu Serečinovi a ten už zoči-voči brankárovi hostí Solničkovi nezaváhal. "Pri gólovej situácii som si prebral loptu od Jakubča narazil si ju Fotyikom a poslal k vzdialenejšej žrdi. Som rád, že skončila v bráne a my sme si pripísali ďalšie tri body. Bol to určite vydretý zápas so šťastným koncom pre nás“ dodal šťastný strelec jediného gólu.

Strelec Serečin v akcii

Sklamaný tréner hostí

Tréner Myjavy Ladislav Hudec neskrýval po zápase obrovskú nespokojnosť. "Prvý polčas sme odohrali veľmi zle. Zbytočne sme strácali lopty, púšťali domácich do šancí. V šatni som preto musel zvýšiť hlas. Do druhého polčasu sme nastúpili ako vymenení. Mali sme hru pod kontrolou, no v závere prišiel moment a Serečin skóroval. Hráčov som pred zápasom upozorňoval, že tento hráč v takýchto situáciách vyniká, no aj tak to nepomohlo," opísal vývoj stretnutia Hudec, podľa, ktorého bol najlepším hráčom Michaloviec stredopoliar Kovaľ. "Práve tento hráč nám robil najväčšie problémy, ale silu Michaloviec sme poznali. Podľa priebehu druhého polčasu sa nám jeden bod málil. Domov však odchádzame s nulou," sklamane dodal tréner Myjavy.

 

Petržela opäť vyzdvihol Kovaľa

Domáci lodivod, ktorému pred zápasom chýbalo viacero hráčov (zranený Ruskovský, Hruška ...) bol rád, že jeho mužstvo v závere zabojovalo a strhlo víťazstvo na svoju stranu. "Momentálne máme svoje problémy. K dispozícii som mal len trinásť hráčov a preto som musel siahnuť aj do rezervy," povedal Petržela, ktorý zo striedajúcich hráčov vyzdvihol výkon Kokočáka. "Peťo ma svojím výkonom veľmi prekvapil, za ten čas čo bol na ihrisku urobil veľa. Našim najlepším hráčom bol opäť sedemnásťročný Kovaľ," zhodol sa s trénerom hostí Petržela. Tomu v základnej zostave chýbal ďalší mladík Danko. Ten v predchádzajúcom kole v Ružomberku pre slabý výkon striedal už v polovici prvého polčasu a teraz nebol ani na lavičke náhradníkov. "Stano Danko je takisto výborný hráč. Nevyšiel mu síce jeden zápas, no jeho kvality poznám. Dnes bol k dispozícii staršiemu dorastu, keby bol tu, tak určite hrá," doplnil na záver domáci lodivod.

MFK Zemplín Michalovce - TJ Spartak Myjava 1:0 (0:0)

Gól: 84. F. Serečin

ŽK: 63. M. Vanák, 83. Dargaj, 90. Jakubčo, 90+. Kovaľ - 84. P. Straka

Rozhodoval: Samotný - 1 870 divákov

MFK ZEMPLÍN: P. Le Giang - Isaacs, Hottek, Krmpotič, M. Vanák - Škvarka (61. Fótyik), Zonzon (74. Dargaj), Jakubčo, Kovaľ - F. Serečin, D. Kunca (82. Kokočák)

TJ SPARTAK: Solnička - Chalány, Častulín, Černáček, Duga - Sládek (89. Manák), Dian, T. Bruško (59. E. Sabo), Neoveský, P. Straka (85. Ulrich) – Kosík

Ostatné výsledky 3. kola :

FC Petržalka 1898 - MFK Dubnica 2:2 (1:0), ŠK SFM Senec - MFK Ružomberok "B" 2:2 (1:1), MŠK Rimavská Sobota - FO ŽP Šport Podbrezová 0:1 (0:0), MFK Tatran Liptovský Mikuláš - FK LAFC Lučenec 0:0, FK Bodva Moldava nad Bodvou - MFK Dolný Kubín 2:2 (2:1)

Tabuľka po 3. kole :

1. Podbrezová 3 2 1 0 8:0 7 (+4)

2. Michalovce 3 2 1 0 6:4 7 (+1)

3. Senec 3 1 2 0 5:4 5 (-1)

4. Dolný Kubín 3 1 1 1 5:4 4 (+1)

5. Petržalka 3 1 1 1 3:3 4 (-2)

6. Myjava 3 1 1 1 2:2 4 (+1)

7. Rimavská Sobota 3 1 1 1 2:2 4 (-2)

8. Moldava n/B. 3 1 1 1 3:9 4 (+1)

9. Ružomberok B 3 0 2 1 5:6 2 (-1)

10. Lučenec 3 0 2 1 2:3 2 (-1)

11. Dubnica 3 0 2 1 2:3 2 (-4)

12. Lipt. Mikuláš 3 0 1 2 0:3 1 (-5)

 

Peter Brendza



Uverejnené: 08.08.2011 15:25:32 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.