files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Júl sklamal

 


Prevádzkovatelia a dovolenkári sú z mesiaca júl viac než len nespokojní. Sezóna sa začala zle už hneď na začiatku, keď sa slnečné lúče ani jediný raz neodvážili preniknúť cez husté sivé mračná a upršaná obloha nelákala nikoho. Bolo to práve počasie, čo zapríčinilo nepríjemné chvíle takmer všetkým, ktorí si chceli naplno užiť dovolenku?


Nepripravení

 Človek, ktorý sa vo voľnom čase vyberie na turistiku, k vode, športovať či len tak relaxovať na chatu, musí rátať s nepriazňou počasia. Iba málo ľudí má však záložný plán B, a tak im neostáva iné, ako s reptaním odísť alebo vysedávať v hoteloch a stanoch. Kto je však za to zodpovedný? Prevádzkovatelia najväčších rekreačných stredísk, akými sú v okolí Zemplínska šírava a jazero Vinné, môžu návštevníkom ponúknuť široké spektrum služieb. Ak je vonku teplo...

Pri zlom júlovom počasí, na ktoré sme si minulý mesiac mohli vzniknúť, sa nemusíme čudovať, že pláže a bazény boli doslova vyľudnené. Pri pohľade na niektoré schátravené hotely sa nejeden návštevník rýchlo poberá preč. Turistické oblasti sú zanedbané, neposkytujú komfort, aký by si rozvoj cestovného ruchu na Východnom Slovensku zaslúžil.


Tajné nádeje

 Ten, kto si leto ešte naplno neužil, môže byť pokojný. Prevádzkovatelia upínajú svoje túžby k ďalšiemu letnému mesiacu. August je už v polovici, a zatiaľ boduje. Koncerty a hudobné podujatia prilákali viacero návštevníkov z celého Slovenska. Usporiadatelia si dali záležať najmä na dobrej reklame, chceli, aby sa o festivaloch dozvedel každý.

Júl nebol chudobný na zahraničných turistov. Najviac návštevníkov z cudziny došlo na Zemplínsku šíravu z Poľska. Tešili sa hlavne na slnečné lúče a studenú vodu. Poľský turista, ktorý strávil jeden júlový týždeň v stane v rekreačnej oblasti Kamenec, pri svojom odchode poznamenal: „Kedy ste tu naposledy mali slnko?“


Straty

Straty v niektorých oblastiach sa vyšplhali až do výšky niekoľkých tisíc eur. V prepočte na koruny je to dva a pol milióna Sk. Nejedná sa však iba o finančné straty. Stovky turistov, ktorí sem v júli zavítali, si dvakrát rozmyslia, či sa im oplatí prísť sem aj nabudúce.

 

Lukáš Mano



Uverejnené: 22.08.2011 11:27:12 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.