files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nemocnica definitívne prenajatá na 20 rokov

 

Mestské zastupiteľstvo v Michalovciach piatok popoludní odkleplo prenájom Nemocnice Štefana Kukuru v Michalovciach  na 20 rokov Vranovskej investičnej.


Potom, ako prenájom štyroch nemocníc michalovskej, spišskonovoveskej, trebišovskej a rožňavskej, odklepli poslanci Košickej župy sa čakalo už len na to, ako zahlasujú poslanci Michaloviec. Tí o osude nemocnice rozhodli piatok 26. augusta na mimoriadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva. O mimoriadne zastupiteľstvo išlo hlavne kvôli tomu, aby od 1. septembra už Vranovská investičná mohla začať nemocnicu prevádzkovať.


Na zasadnutí bol okrem poslancov prítomní aj konateľ Vranovskej investičnej, Norbert Schellong, ktorý bol pripravený reagovať na prípadné otázky zo strany poslancov.

Konateľ Vranovskej investičnej Norbert Schellong


Nielen Košická župa, ale aj samotné mesto Michalovce a jeho poslanci si od tohto kroku sľubujú hlavne zlepšenie zdravotnej starostlivosti a dostavbu monobloku nemocnice, na ktoré tak župa, ako aj mesto Michalovce nemajú financie. Podľa zmluvy by Vranovská investičná mala s dostavbou monobloku začať do troch rokov od dátumu začatia prevádzkovania nemocnice. Dovtedy musí postupne prichystať všetky potrebné podklady na túto dostavbu.


Poslanci mestského zastupiteľstva teda odklepli 20-ročný prenájom Nemocnice Štefana Kukuru v Michalovciach. Z prítomných 23 poslancov boli 20 za návrh a traja sa zdržali hlasovania. Vranovská investičná tak bude na východe Slovenska riadiť 9 nemocníc. Okrem spomínaných štyroch, dostala do prenájmu aj nemocnice v Humennom, vo Vranove nad Topľou, v Stropkove, vo Svidníku a v Medzilaborciach.

 

Veronika Kmecová



Uverejnené: 27.08.2011 13:59:05 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.