files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zajtra štartuje WHIL. Ouventúru zaobstará Iuventa.

Zajtrajším predohrávaním zápasom medzi obhájcom titulu Iuventou Michalovce a nováčikom súťaže UDHK ŠG Nitra-Sereď sa začína už jubilejný desiaty ročník spoločnej slovensko-českej hádzanárskej ligy žien pod názvom WHIL. Tento zápas už berú zverenkyne trénerskeho tandemu Vura-Hlavatý ako generálku na Ligu majstrov, ktorá ich čaká už počas tohto víkendu. Zápas medzi Iuventou a nováčikom ligy sa začína o 17.30.

Iuventu v týchto dňoch čaká boj na dvoch frontoch

 

Myslia už na Ligu majstrov

Aj keď 10. ročník WHIL odštartuje až počas víkendu, hádzanárky Iuventy v tom čas majú povinnosti v Lige majstrov, takže si zápas prvého kola predohrávajú už v utorok. "Na prvé kolo WHIL sa pripravujeme normálne. Včera sme si boli spolu s hráčkami vyvetrať hlavy na Morskom oku, dnes už normálne trénujeme," povedal na margo prírpavy na duel prvého kola jeden z kormidelníkov tímu Tomáš Hlavatý. "Ciele tímu zostali z minulej sezóny nemenné. Chceme produkovať dobrú, divácky atraktívnu hádzanú. Samozrejme, sme obhájcovia titulu, Slovenského pohára a tak sa k tomu musíme aj postaviť," uviedol Hlavatý ciele Iuventy v tejto sezóne. Podľa neho, v hlavách hráčok, ako aj realizačného tímu viac ako zápas s Nitrou-Sereďou rezonuje víkendová kvalifikácia Ligy majstrov, ktorú privíta práve Chemkostav Aréna a súpermi Iuventy budú turecký šampión B.S.K. Uskudar Istanbul, srbský majster RK Zaječar a české HC Britterm Veselí nad Moravou, ktorého trénerom je Peter Sabadka a chytá zaň Lenka Černá. Spomenutá dvojica sa práve v týchto dňoch stala oficiálne kormidelníkmi slovenskej ženskej reprezentácie. "Nebudem nič zahmlievať, je to absolútna pravda. Viac už myslíme na piatočný zápas s Uskudarom, ako na duel s UDHK," dodal rodák zo Šale, ktorý družstvo Iuventy prebral spoločne s Jozsefom Vurom po skončení minulej sezóny.

Čaká ich bojovný súper

V prvom kole WHIL čaká na Iuventu nováčik súťaže UDHK ŠG Nitra- Sereď. Tento tím v minulej sezóne pôsobil až v druhej najvyššej slovenskej súťaži, no využil situáciu, keď sa žiadny tím neprihlásil do spoločnej slovensko-českej súťaže. Známejšie sú predovšetkým jeho mládežnícke družstvá, keďže mladšie dorastenky v minulej sezóne získali titul majstra Slovenska (súťaž absolvovali bez prehry) a ich staršie kolegyne si na krk zavesili bronzové medaily za tretie miesto. Jedinou skúsenou hráčkou Nitry je Miriam Šimáková, ktorá v minulej sezóne pôsobila v bratislavskom ŠKP. "V prvom kole nás čaká bojovný súper. V kádri tohto tímu je viacero mladých hráčok, juniorských, či kadetských reprezentantiek, ktoré dopľňa skúsená spojka Miriam Šimáková. Tá však zhruba pred dvoma mesiacmi porodila a sama sa vyjadrila, že nebude chodiť na všetky zápasy. Takže nevieme, či súper príde aj s ňou," opísal zajtrajšieho súpera Tomáš Hlavatý. "Tak, či tak, zajtrajší duel by sme mali zvládnuť. Súperovú bojovnosť, musíme predčiť našimi kvalitami. Som si istý, že sa nám to podarí a pripíšeme si dva body," dodal na záver Hlavatý.

 

Program zápasov 1. kola spoločnej slovensko-českej súťaže hádzanárok (WHIL) 2011/2012:

utorok 30. 8.
Iuventa Michalovce - Slávia UDHK ŠG Nitra-Sereď (17.30)
sobota 3. 9.
Handball Club Zlín - ŠKP Piccard Senec (16.00)
HK Slovan Duslo Šaľa - TJ Házená Jindřichov Hradec (18.00)
DHC Sokol Poruba - TJ Sokol Písek (18.00)
nedeľa 4. 9.
HK Danlog Partizánske - DHC Slavia Praha (15.00)
streda 7. 9.
DHK Zora Olomouc - HC Britterm Veselí nad Moravou (17.30)
DHK Baník Most - voľný žreb

Peter Brendza



Uverejnené: 29.08.2011 10:33:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.