files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nerobme z ihriska smetisko

      

Prekrásny športový areál VI.základnej školy v Michalovciach slúži širokej verejnosti aj počas letných prázdnin. Niektorí ľudia si ho však pomýlili so smetiskom.

      

 Keď som pred niekoľkými dňami kráčal popri asfaltovom ihrisku, zostal som šokovaný. V jeho blízkosti sa povaľovali použité plastové fľaše, mikroténové sáčky, handry a iný odpad. Nerozumel som tomu. Vedenie školy umožňuje športovať Michalovčanom aj v lete. Tí sa mu za to „odvďačujú“ vyhadzovaním smetí na trávnik. Nehorázne! Na trávnik bol smutný pohľad. Na niektorých miestach sa príliš nelíšil od skládky tuhého komunálneho odpadu. Chápem, že v horúčavách sú plastové fľaše s minerálkou na nezaplatenie. Prečo ale po vypití vody zostávajú na zemi? Uvedomujú si športuchtiví jedinci, že na tomto mieste si chcú zahrať futbal aj iní ľudia? Ako sa asi môžu cítiť, keď po príchode na ihrisku objavia haldu smetí? Nehovoriac o tom, že už onedlho sa začne nový školský rok. Aký pocit asi bude mať riaditeľstvo školy, keď na hracej ploche zbadá odpadky?


     

Mali by sme si vážiť, že základné a stredné školy sprístupňujú športové areály aj v júli a auguste. Veď pri rôznych hrách rýchlo ubieha čas. Navyše, človek si rozhybáva svaly, čím je telo menej náchylné na rôzne ochorenia. Takže, ihriská by sme si v žiadnom prípade nemali pliesť so skládkami odpadu. Veď slúžia všetkým.

                                                                                          Ján  Čúrny



Uverejnené: 31.08.2011 09:19:33 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.