files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Druhý ročník festivalu Zvuky Zemplína

 

Posledný augustový víkend sa v Michalovciach konal druhý ročník kultúrno-hudobného festivalu Zvuky Zemplína. Počas neho boli predstavení a podporení predovšetkým miestni hudobníci. Miesto akcie a vstupné zostali nezmenené ako vlani. 

 

Tohto roku až dva dni

Piatok a sobotu sa uskutočnil druhý ročník malého festivalu Zvuky Zemplína. Konal sa na rovnakom mieste ako vlani, na dvore sa vinárňou Starý sud. ,,O festivale som vôbec netušil, zdá sa mi, že minulého roku ho dávali viac do povedomia,“ povedal Michalovčan Peter. Tohto roku sa zmenil počet dní, počas ktorých festival prebiehal. Minulého roku išlo len o jednodňovú akciu. ,,Hoci toho roku fest trval až dva dni, nešlo o dva plné dni,“ dodáva Lenka. Hudobno-kultúrna akcia začala až v piatok podvečer a pokračovala do 23-tej hodiny. Rovnaký spád mala aj v sobotu.

 

Podpora miestnej scény

Jednodňová vstupenka stála 3 eurá.  Účastníkov celého festivalu to vyšlo teda na 6 eur. Rovnaká cena bola aj minulého roku za jednodňový festival. Počet hodín bol ale približne zhodný. Tí, ktorí sa zúčastnili aj minulého ročníka si pozreli kapely, ktoré sa zúčastnili oboch ročníkov ,,Vôbec mi to neprekáža, rovnaké kapely sú na každom festivale, tak prečo nie tu,“ povedal Martin. V piatok vystúpili michalovské skupiny Ro(c)k band, KSS, No Future, Exliris a iní. Z blízkeho okolia sem zavítala sobranecká kapela Freedeggs. Sobota bola venovaná viac vzdialeným hosťom. Výnimkou boli Partinh Mouth zo Sobraniec. Publikum privítalo aj rockovú kapelu Autists z Prešova, Košičanov HS23, ale aj vzdialených Luxus až z Prahy.


 

Opäť sa žrebovalo

Organizátori si pre účastníkov festivalu pripravili aj tombolu. Všetci, ktorí si zakúpili vstupenky boli zaradení do súťaže. Zostali verní tradícii z minulého roku a žreboval sa výherca mobilného telefónu. Novou výhrou bola akustická gitara. Perličkou večera mala byť bývala superstaristka Katarína Koščová, ktorá do Michaloviec pricestovala z neďalekého Prešova. Posedieť, či skôr postáť si pri dobrej hudbe prišli najmä mladí ľudia. Prehliadka hudobných skupín sa skončila v sobotu pred polnocou.

Veronika Cholewová



Uverejnené: 01.09.2011 23:49:25 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.