files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Absolútne zaslúžené víťazstvo

      

Na nedávne víťazstvá druholigového MFK Zemplín boli rôzne názory. Kritici poukazovali na veľkú dávku šťastia. Na mysli mali predovšetkým nebývalú streleckú efektivitu mužstva a zahodené šance súperov. O včerajšej presvedčivej výhre nad nebezpečnou Podbrezovou už nikto nepochyboval.

      

 Od prvých minút sa Michalovčania zahryzli do súpera, ktorý je od začiatku sezóny v popredí tabuľky. Už po dvadsiatich minútach hry pokojne mohli vyhrávať trojgólovým rozdielom. Sľubné šance Hotteka, Serečina a Ruskovského sa však neujali. Prvý gól síce padol z pokutového kopu (Hottek ho bezpečne premenil), no bol absolútne zaslúžený. Jednoducho dosť neistý brankár Palider zoťal prenikajúceho Kuncu. Tento moment MFK Zemplín ešte viac povzbudil. V závere polčasu mohol dať gól aj rýchlonohý a veľmi perspektívny Kovaľ. Hostia zo stredného Slovenska do týchto chvíľ prakticky nič neukázali. Len sa motali po ihrisku a aj so šťastím odolávali michalovským protiútokom. V júlovom prípravnom stretnutí na michalovskej pôde (vyhrali tu vtedy 2:0) podali neporovnateľne lepší výkon. Aj preto boli pred týmto súbojom isté obavy, pretože o Horehroncoch išli dobré chýry.

       

Tí však bojovnosť a snahu nechali v šatni. Je pravdou, že už v prvej polovici úvodného dejstva prišli o kľúčového hráča Podia. Práve po jeho odchode však mali zabrať a zabojovať o neho. Nič také sa však nestalo. Zemplínčania dokázali dostatočne využiť skutočnosť, že hosťujúci kolektív nie je vo svojej koži. V plnej paráda sa predviedol Filip Serečin. Popravde: je to hráč, na ktorého adresu už bolo povedaných veľa kritických slov. Oprávnene! Priveľa hrá na seba. Zbytočne komplikuje rozohrávku. Bezhlavo sa hrnie do zhusteného priestoru. Je to však aj muž okamihu. Dokáže stvárať také kúsky, ktorého divákov dvíhajú zo sedadiel. Včera to potvrdil!  V 65.min. sa obdivuhodne preštrikoval pomedzi hráčov súpera. Obabral aj brankára a zvýšil na 2:0.

        

Petrželovci definitívne dorazili Kentošovcov päť minút pred koncom. Isaac Waseem si však gól jednoznačne zaslúžil. Už od zápasu s Moldavou, teda od posledného domáceho stretnutia minulej sezóny hrá v obrane. A veľmi dobre! Poctivec, ktorý vzadu odvedie obrovské penzum práce. Včera sa mu vyplatila dôslednosť. Koľkokrát sa stane, že futbalista vidiac, že ide lopta k brankárovi jednoducho zastane. Isaac je z iného futbalového cesta. Loptu dôsledne sledoval. Bežal za ňou a poriadne znervóznil nevýrazného gólmana. Ten odrazu stratil pôdu pod nohami, začal zbytočne kľučkovať. Waseem sa nerozpakoval a vypichol mu loptu. Gól!  Zaslúžený. Za bojovnosť, drinu a futbalovú statočnosť hráča, ktorý predtým hrával v juhoafrickom Kapskom meste.

   

Michalovce sú, s výnimkou 2.kola súťaže na prvom mieste. Zdolávajú jednu ťažšiu prekážku za druhou. Fanúšikovia veľmi jasne začínajú cítiť, že boj o postup do Corgoň ligy nemusí byť márny. A pomaly a isto začínajú veriť, že ak Petrželovci nikomu neuhnú, môže sa stať aj nádhernou realitou. Len tak ďalej chlapci!

                                                                                                              (jan)

 



Uverejnené: 05.09.2011 12:58:40 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.