files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zalužický starosta upratoval brehy Šíravy

 


Pred víkendom sa Zalužičania pustili do brigády na južnej strane vodnej nádrže Zemplínskej Šíravy. Vyniesli odtiaľ desiatky vriec s odpadom. Pomáhať prišiel aj samotný starosta, ktorý akciu zorganizoval.


Na brehov Zemplínskej Šíravy pri Zalužiciach sa nahromadila kopa odpadu. Istú časť priplavila voda z druhej strany vyhľadávaných rekreačných stredísk. Zvyšok sem nanosili ľudia. O odstránenie neporiadku sa postaral sám starosta Mgr. Gabriel Viňanský.


 

Vyzbierali desiatky vriec odpadu

Deň pred víkendom sa pustili Zalužičania do upratovanie okolia Šíravy. Do prác sa zapojili aj zamestnanci úradu. Skoro ráno nám starosta Viňanský povedal, že dnes sa na úrade zastavil len na 10 minút, pretože má prácu vonku. ,,Snažíme sa robiť všetko, čo je v našich silách, dnes sa chystáme upratovať brehy,“ dodal starosta. Najväčší podiel na brigáde mali nezamestnaní ľudia v rámci svojich aktivačných prác. ,,Pracovať ideme všetci zamestnanci úradu,“ povedal zalužický starosta. Pred brigádou ich nezastavili ani extrémne horúčavy. Brehy Šíravy pri Zalužiciach boli upratané zhruba za dve hodiny. Na výsledok sme sa boli pozrieť aj my, aby sme porovnali okolie Šíravy predtým a teraz. Vyzbierali sa desiatky plastových vriec s odpadom, ktorými ľudia naplnili traktor s dlhou vlečkou. ,,Vždy, keď som šiel k Šírave, bolo tu dosť smetí, plastových, fliaš, papierov aj kusov oblečenia,“ zhodnotil Miroslav Poľak.

 

,,Ľudia sem vyvážajú domový odpad“

,,Neporiadni ľudia sem vyvážajú domový  odpad, lebo zo zeme sme zbierali tiež rozbité dlaždice, tehly, proste veľa bordelu,“ posťažovala sa pani, ktorá nám nechcela prezradiť meno, keďže je evidovaná na úrade práce a vykonáva aktivačné práce. Skupinka mužov potvrdila, že práce bolo dosť:,, Fuška, ale veľa rúk, myslím, že aj celkom rýchlo vyčistilo  terén od smetiska, čo tu bolo po ľuďoch,“ povedali muži, ktoré sa síce vyjadrili, ale mená vraj radšej nie, lebo aj za aktivačné práce sú vďační. Páčilo sa im, že pracovali aspoň v prírode, v prostredí stromoch, kde ich počas horúčavy chladil vánok a šíravská voda. Okúpať sa nestihli, lebo sa vraj venovali len zbieraniu odpadkov.

 

Brehy v Zalužiciach sa čistia pravidelne

Napriek hromadnému odpadu, ktorý bol z oblasti vynesený, okolie Šíravy nebolo až tak znečistené ako tomu nasvedčovali  desiatky vriec. Dôkazom bola srnka sledujúca ľudí z vysokého trávnatého porastu. O čistenie brehov sa obec pravidelne stará. Posledné upratovanie Šíravy prebehlo aj v apríli tohto roku v rámci celoslovenskej aktivity Vyčistíme si Slovensko. Predtým sa zalužické brehy čistili v jeseni minulého roku.

Veronika Cholewová



Uverejnené: 06.09.2011 08:31:30 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.