files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v generálke nestačila na košických juniorov

Hokejisti HK Dukla Michalovce podľahli v generálke na piatkové úvodné kolo prvej ligy juniorom HC Košice 2:3 na samostatné nájazdy. V drese michalovského celku debutoval brankár Kotvan, obránca Kadlubiak a útočník Bouz. O góly Dukly sa podelili Fajčák a Králik, pri samostatných nájazdoch bol úspešný iba košičan Jokeľ. Michalovskí hokejsiti sa v prvom kole ligy predstavia už tento piatok, keď o 17.00 privíajú celok Piešťan.

Domáci hokejisti nastúpili na posledný pripravný zápas bez svojho kapitána Šechného. Úvod zápasu lepšie vyšiel hosťom, keď už v tretej minúte otvoril skóre útočník Kost. Dukla sa snažila rýchlo vyrovnať. Najprv sa predral obranou hostí Kovaľ, no brankár Košíc sa nenechal prekvapiť. V 11. minúte dvakrát páli domáci kanonier Minčák, no stav ostával nezmenený. Ten sa zmenil až v 13. minúte, keď Minčák vysunul dvojicu Hančák, Fajčák a mladý útočník domáceho celku vyrovnal na 1:1. V poslednej minúte úvodnej časti mal dobrú príležitosť ešte Bednár, no stav ostal nezmenený.

V druhej tretine najprv zaujali vylúčenia košického Jokeľa a následne aj domácej lavičky, ktorá dostala dvojminútový trest za veľa hráčov na ľade, navyše dodatočný dvojminútový trest dostal aj funkcionár domácich. Na trestnú lavicu si tak išiel na 4. minúty sadnúť Fajčák. Počas oslabenia najprv dobre unikol Bouz, no jeho šanca ostala nepremenená. O niekoľko sekúnd vypichol košickým obráncom puk Králik a presnom strelou poslal Duklu do vedenia 2:1. Domáci hokejisti sa z vedenia tešili iba niekoľko desiatok sekúnd. Po úniku dvojice Jokeľ, Halás sa presadil prvý menovaný a domáci golmam Kotvan ostal druhýkrát v zápase prekonaný. V 35. minúte zabojoval vo vlastnom pásme obránca Boržík, ktorý potom, čo vybojoval puk, posunul ho Kovaľovi, ale ten v rozhodujúcom momente spadol. V 38. minúte mal počas presilovej hry tretí gól na hokejke Fajčák, no hosťujúci golman sa nedal prekvapiť.

Na začiatku tretej tretiny unikol domácej obrane košičan Šoltéš, no sám zoči-voči Kotvanovi zaváhal. O minútu nato, mohol misky váh na stranu Dukly nakloniť Minčák, no jeho strela skončila na žrdi. Dukla sa snažila strhnúť vedenie na svoju stranu, no vyloženú šancu si už do konca zápasu nevypracovala. Pri náznakoch šancí totiž dobre košičania radšej prenikajúceho domáceho hráča faulovali, ako sa to stalo pri šnaciach Hančáka aj Boržíka. Domácim hokejistom však v tomto zápase presilové hry vôbec nešli, a tak sa už skóre do konca zápasu nemenilo.

Po skončení riadneho hracieho času sa dostali k slovu samostané nájazdy, v ktorých bol úsešný iba Košičan Jokeľ. Košickí juniori si tak z Michaloviec odniesli cennú výhru 3:2 po samostatných nájazdoch.

ŠTATISTIKA:

HK DuKla Michalovce - HC Košice juniori 2:3 po samost. nájazdoch (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)

Góly: 13. Fajčák (Hančák, Minčák), 28. Králik vlas. oslab. - 3. Kost (Pinďár, Marcinko), 29. Jokeľ (Halás, Bural), Rozhodujúci samostatný nájazd Jokeľ

Vylúčení: 6-7, Presilovky: 0-0, Oslabenia: 1-0, Rozhodovali: Korba Martin (Kalina Ondrej, Beňuška Peter), Divákov: 470

Dukla : Kotvan - Kadlubiak, Boržík, Šeliga, Hančák, Žemba, Mucha, Valentín - Kovaľ, Minčák, Mach, Králik, Bednár, Bouz, Paľovčík, Dunaj, Pavličko, Fajčák



Uverejnené: 06.09.2011 20:37:44

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623