files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla po výbornom výkone pokorila Piešťany

Hokejisti HK Dukla Michalovce si v prvom kole I. ligy pripísali po výbornom výkone víťazstvo nad minuloročným víťazom druhej najvyššej súťaže s Piešťanmi 4:2. Chlieb tohto zaujímavého stretnutia sa lámal hlavne v presilových hrách, ktoré hostia nedokázali využiť a Michalovčania sa v nich radovali až trikrát. V zápase vynikol hlavne kapitán tímu Šechný, ktorý si pripísal na svoje konto tri gólové asistencie a brankár Kotvan, ktorý zase zlikvidoval 31 striel súpera. Zverenci trénera Ihnačáka v druhom kole, utorok cestujú do Liptovského Mikuláša a doma sa zase predstavia v piatok 16. septembra, keď o 17.00 privítajú celok Prešova.

Duklu výrazne podržal brankár Kotvan

Rozhodli presilové hry

V úvode zápasu si hráči spoločne s fanúšikmi uctili minútou ticha pamiatku obetí tragického nešťastia, ktoré sa odohralo v ruskom Jaroslavli a pri ktorom zahynuli takmer všetci hráči klubu Lokomotiv Jaroslavl aj so slovenským reprezentantom Pavlom Demitrom. Úvod stretnutia mali Michalovčania vynikajúci. Hneď v 17. sekunde sa presadil Bednár, ktorému naservíroval puk na hokejku center prvého útoku Richard Šechný. V prvej tretine hlavný rozhodca zápasu Jura na oborovskú nevôľu fanúšikov vylúčil až piatich hráčov Dukly, navyše kapitán Šechný inkasoval desaťminútový osobný trest. Hostia však tieto momenty nevyužili a z hernej prevahy vyťažili iba vyrovnávajúci gól. V ďalších dvoch častiach sa Michalovčanom podarilo využiť až tri takéto príležitosti a to bol podľa mnohých dôležitý moment kde sa zlomil zápas v prospech domácich hokejistov. "Práve naše nevyužité presilové hry podľa mňa rozhodli zápas. Súper takúto príležitosť využil až trikrát a to rozhodlo o víťazovi v tomto zápase," uviedol hlavný dôvod prehry svojho tímu asistent trénera Piešťan Roman Sýkora.


Šechného dominancia

Oveľa ľahšie sa po zápase hovorilo asistentovi domáceho lodivoda Petrovi Mihaľovi. Ten takisto za dôležitý moment zápasu považoval nevyužité presilovky hostí v prvej tretine. "Na súpera, ktorý dva roky po sebe vyhral prvú ligu, sme sa pripravili veľmi dobre. Vedeli sme, že na nás nevybehne, že jeho hráči budú čakať na svoju príležitosť. Potešil nás gól v úvode, no nebol to najdôležitejší moment zápasu. Za ten by som označil to, že sme sa ubránili piatim oslabovkám. V druhej tretine podľa mňa rozhodlo väčšie srdce našich hráčov, ktorí v tomto zápase išli na doraz. V úvode tretej časti nám vyšli dve presilovky, čo predtým nevyšlo súperovi. Tu sa práve ukázala osobnosť nášho kapitána Richarda Šechného, ktorý tam presne na takéto momenty je. Je to hráč, ktorý dokáže obísť jedného, dvoch protihráčov a takéhoto hráča by chcel mať v tíme každý tréner," zložil poklonu kapitánovi tímu Mihaľo. Práve skúsený útočník michalovského celku zaznamenal v tomto zápase tri asistencie a hlavne jeho zásluhou sa domáci tešili z víťazstva nad ťažkým protivníkom. "Rišo Šechný je pán hokejista. Úplne sa stotožňujem s kolegom, že v tíme by ho chcel mať každý tréner. Podľa mňa bude ozdobou tejto súťaže," vyzdvihol výkon Šechného aj asistent trénera hostí.

V utorok do Mikuláša, piatok doma proti Prešovu

Zverenci trénera Ihnačáka si tak pripísali na svoje konto prvé tri body. V druhom kole cestujú na "horúci" ľad Liptovského Mikuláša, v ktorého radoch pôsobí aj bývalý slovenský reprezentant a majster sveta z roku 2002 Marek Uram. Ten sa už v prvom kole prezentoval dvoma gólmi do siete Púchova. V kádri Liptákov sú aj vynikajúci obránca Juraj Kledorwetz a útočník Ján Pleva. Domácim fanúšikom sa Dukla predstaví zase v piatok 16. septembra, keď na domácom ľade o 17.00 privíta celok Prešova.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.09.2011 19:14:03 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.