files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín dnes privíta Banskú Bystricu

Futbalisti MFK Zemplín stratili prvé body na domácom ihrisku až v piatom zápase. Po štyroch výhrach sa až v sobotu Sencu podarilo získať bod za remízu 2:2, hoci ten nebol ďaleko aj od trojbodového zisku. Hostia totiž viedli 2:1, no šesť minút pred koncom vyrovnával na 2:2 mladučký Kovaľ. Na futbalistov MFK Zemplín teraz čaká náročný týždeň. V utorok o 16.30 privítajú v zápase druhého kola Slovenského pohára corgoňligovú Banskú Bystricu a v sobotu cestujú zverenci trénera Petrželu do Liptovského Mikuláša, kde nastúpia na zápas deviateho kola druhej ligy. Doma ich budú môcť fanúšikovia opäť vidieť 24. septembra, keď o 15.00 privítajú susednú Moldavu nad Bodvou.

Záverečný nápor priniesol iba bod

Hostia od Slnečných jazier chceli v zápase s lídrom súťaže bodovať a to sa im aj podarilo. Michalovčanom sa síce podarilo rýchlo streliť gól, keď sa po centri Ruskovského presadil Ceesay, pre ktorého to bol prvý presný zásah v drese MFK Zemplín. Potom však prebrali iniciatívu v zápase hostia. Tým sa ešte do konca prvého polčasu podarilo vyrovnať ich najväčšou zbraňou štandardnou situáciou. "Celý týždeň sme sa pripravovali na ich štandardné situácie a hneď s prvej sme inkasovali. Bola to hrubá chyba Krmpotiča, ktorý mal strážiť pri takýchto situáciách práve Polgára," posielal kritiku do vlastných radov tréner domácich Vlastimil Petržela. "O druhom góle, ktorý sme dostali ani nehovorím, opäť chyba obrany, ktorá si nepostrážila jediného nebezpečného hráča Szarku a ten pohodlne skóroval,"  pokračoval v kritike Petržela, ktorého však potešil záver zápasu. "Po góle na 2:1 chlapci zmobilizovali všetky sily a vďaka bohu aj za vyrovnanie, ktoré zabezpečil mladík Kovaľ. V tomto zápase sme síce chceli vyhrať, no chlapci v závere zamakali a vybojovali aspoň bod," dodal tréner domáceho tímu.

 

Piata remíza Senca

Hostia zo Senca prišli do Michaloviec ako remízový kráľ, keď v šiestich zápasoch zaznamenali až štyri. Svojej povesti neostali nič dlžní ani v zápase proti lídrovi tabuľky. "Povedal by som, že sme videli zaujímavý futbal, ktorý predvádzali dve kvalitné družstvá," rozhovoril sa tréner ŠK SFM Mikuláš Radványi, ktorý v minulej sezóne viedol corgoňligovú Dunajskú Stredu. "Pred zápasom by som remízu určite bral, ale teraz som trochu sklamaný. Inkasovali sme totiž šesť minút pred koncom," doplnil Radványi, ktorého mužstvo zaznamenalo už piatu remízu zo siedmich zápasov. "Remíza zo súperovho ihriska je plusovým bodom, Tak to berieme aj dnes. Viac ma mrzia nerozhodné výsledky doma, to sú stratené body," dodal ešte kormidelník Senca.

 

Náročný týždeň

Zverenci trénera Petrželu aj napriek prvej domácej bodovej strate ostali na čele tabuľky, hoci len o skóre pred Myjavou. Zo všetkých družstiev druhej ligy strelili najviac gólov (15), no v obrane má družstvo určité rezervy, ktoré si uvedomuje aj kormidelník michalovského celku. "Naše rezervy v obrane, to je fakt. Dneska napríklad absolvoval prvý duel od začiatku Dargaj. Nedarilo sa ani Simovi a tak súper naše problémy využil. Obom gólom sa dalo zabrániť, ale teraz už s tým nenarobíme nič," podotkol k problémom tímu Vlastimil Petržela. Jeho zverencov teraz čaká náročný týždeň. Už dnes absolvujú zápas 2. kola Slovenského pohára, ktorý sa po novom už vola Slovnaft cup, kde ich súperom bude corgoňligová Banská Bystrica. Následne ich čaká v sobotu ťažký zápas v Liptovskom Mikuláši. "Čaká nás náročný týždeň. Zápas s Banskou Bystricou bude pre nás ako aj pre divákov takou odmenou. Na toto stretnutie sa už veľmi tešíme. Určite nepredáme kožu lacno. No mňa zaujíma už aj sobotňajší zápas v Liptovskom Mikuláši, v ktorom chceme takisto uspieť," dodal kormidelník MFK Zemplín, ktorému v dnešnom zápase pre zranenie možno budú chýbať Ruskovský a Škvarka.


Štatistika:

MFK Zemplín Michalovce - ŠK SFM Senec 2:2 (1:1)

Góly: 8. A. Ceesay, 84. Kovaľ - 32. Polgár, 74. Szarka

ŽK: 36. M. Plichta (Senec)

Rozhodoval: Perašín - 2377 divákov.

MFK ZEMPLÍN: J. Brudňak - Waseem, Hottek, Dargaj, M. Vanák - Ruskovský, Škvarka (83. Zonzon), Krmpotič, Kovaľ, A. Ceesay (64. Jakubčo) - D. Kunca (81. Kokočák)

ŠK SFM: M. Matlák - Hromkovič, Karč, Polgár, Hlavatovič - Turčák (89. Čerňan), Bedecs (90+. Trajcsik), Chromý, Mikulič - Szarka, M. Plichta (70. Tomášek)

 

Ostatné zápasy 8. kola: TJ Spartak Myjava - FK LAFC Lučenec 1:1 (1:0), MFK Dubnica - MFK Dolný Kubín 0:0, MŠK Rimavská Sobota - FK Bodva Moldava nad Bodvou 0:0, FO ŽP Šport Podbrezová - MFK Ružomberok "B" 3:1 (1:0), FC Petržalka 1898 - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:2 (1:0)

Tabuľka:

1.

MFK Zemplín Michalovce

8

5

2

1

15:8

17

2.

TJ Spartak Myjava

8

5

2

1

9:3

17

3.

FO ŽP Šport Podbrezová

8

4

2

2

12:5

14

4.

MFK Dolný Kubín

8

3

2

3

8:10

11

5.

MŠK Rimavská Sobota

8

2

4

2

7:8

10

6.

Tatran Liptovský Mikuláš

8

2

3

3

6:9

9

7.

ŠK SFM Senec

7

1

5

1

7:7

8

8.

FC Petržalka 1898

7

2

2

3

7:8

8

9.

FK Bodva Moldava

8

1

5

2

3:10

8

10.

LAFC Lučenec

8

1

4

3

4:7

7

11.

MFK Ružomberok B

8

1

3

4

10:11

6

12.

MFK Dubnica

8

0

6

2

3:5

6

 

Tabuľka strelcov:

4 góly: Martin Labaška (Liptovský Mikuláš)

3 góly: Pavol Ruskovský, Filip Serečin, Róbert Kovaľ (všetci Michalovce), Andrej Lovás, Štefan Pekár (obaja Ružomberok B)

Peter Brendza



Uverejnené: 13.09.2011 11:40:06 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.