files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla zajtra v súboji neporazených

Hokejisti HK Dukla majú po dvoch kolách na svojom konte plný počet bodov, keď v úvodných zápasoch porazili dvoch favoritov na postup do extraligy doma Piešťany (4:2) a vonku Liptovský Mikuláš (4:2). Zajtra ich čaká súboj tretieho kola, keď o 17.00 na domácom ľade privítajú zatiaľ prvý celok tabuľky Prešov. V tomto zápase by za súpera Dukly mal nastúpiť aj jej bývalý hráč Martin Segľa, či michalovský odchovanec, brankár Imrich Petrík, ktorého Šarišania získali pred niekoľkými dňami.

 

Hokej extraligovej úrovne

Dukla v utorok trochu prekvapila víťazstvom na ľade Liptovského Mikuláša, kde triumfovala výsledkom 4:2. O jej góly sa podelili Slovák, ktorý nastúpil po niekoľkotýždňovom zranení na prvý zápas, Paľovčík, Minčák a Bednár. "Bol to z obidvoch strán kvalitný zápas. Povedal by som, že to bol hokej extraligovej úrovne. Kvalitnému súperovi, ktorí nastúpil  viacerými hráčmi s extraligovými, či zahraničnými skúsenosťami sme boli vyrovnaným súperom," povedal o zápase na Liptove športový manažér HK Dukla Peter Tirpák. Michalovskí hokejisti v súboji proti súperovi, ktorého dres oblieka niekoľko známych tvári (majster sveta Marek Uram, Pleva, Kledrowetz, Bartík ...) zamerali na pevnú defenzívu a čakali na vhodnú príležitosť. Tá prišla už v 7. minúte, keď Slovák svoju šancu premenil a Dukla viedla 1:0. Jeho presný zásah bol v prvej časti jediným, a tak hostia odchádzali do kabín s vedením. "Vtedy to bolo trochu unáhlene, ale ja som si pomyslel, že v tomto zápase určite neprehráme. Utvrdil ma v tom náš druhý gól, ktorý strelil geniálnym spôsobom Miloš Paľovčík," uviedol Tirpák, podľa ktorého určite nebola náhoda, že Dukla v zápase triumfovala. "Tak za náhodu by som to určite nepovažoval. Chlapci zahrali veľmi dobre, zodpovedne v obrane, za ktorou stál opäť výborný Kotvan. Keď sme v tretej tretine viedli po góle Bednára 4:1, vedeli sme, že s prázdnymi rukami odchádzať z Liptova nebudeme," doplnil ešte športový manažér Dukly svoje poznatky z utorňajšieho zápasu.

Prvý gól Dukly na Liptove zaznamenal Martin Slovák

 

Po dvoch kolách bez prehry

Michalovskí hokejisti tak v prvých dvoch kolách I. ligy porazili dvoch ašpirantov na postup do najvyššej súťaže. Najprv v piatok na domácom ľade pokorili Piešťany (4:2) a teraz triumfovali aj na Liptove. Po dvoch kolách sú bez straty body na druhom mieste, hneď za vedúcim Prešovom, ktorý má lepšie skóre. A práve tohto súpera privíta zajtra Dukla na domácom ľade. "Určite by som nepreceňoval to, že sme zatiaľ bez prehry. Odohrané sú totiž iba dva kolá. Je však pravdou, že sme v nich narazili na ťažkých súperov. Teraz nás čaká Prešov, ktorý je tiež bez straty bodov a je na čele tabuľky," nechcel preceňovať terajšie umiestnenie Tirpák, ktorý si na zajtra želá veľkú divácku návštevu. "Dúfam, že nás prídu diváci povzbudiť aspoň v takom počte, ako prišli na úvodné kolo. V zajtrajšom zápase už bude trénerovi k dispozícii český útočník Bouz, otázny je  však štart Minčáka, ktorý si v zápase s Liptovským Mikulášom poranil koleno," dodal ešte športový manažér Dukly.

 

Prešov pravdepodobne aj s Petríkom v bráne

Zajtrajší zápas bude pre viacerých hráčov Prešova návratom na miesto činu. V radoch terajšieho lídra prvej ligy totiž pôsobí niekoľko hráčov, ktorí majú za sebou michalovskú minulosť. Jeho dres obliekajú útočníci Štefanech, Hurtaj, či Martin Segľa. Hlavne tomuto útočníkovi sa v drese rodného klubu darí, keď v dvoch zápasoch zaznamenal tri góly a je najlepších strelcom ligy. Navyše Šarišania v týchto dňoch ulovili vzácnu posilu. Je ňou brankár Imrich Petrík, ktorý je michalovským odchovancom. Ten by už mal byť na tento zápas k dispozícii a tak sa pravdepodobne predstaví v drese Prešova, proti svojmu rodnému mestu.


TABUĽKA

1. Prešov 2 2 0 0 0 8:3 6
2. Michalovce 2 2 0 0 0 8:4 6
3. Detva 3 2 0 0 1 6:4 6
4. Sp. N. Ves 1 1 0 0 0 9:3 3
5. Piešťany 2 1 0 0 1 10:6 3
6. Bardejov 1 1 0 0 0 3:1 3
7. L. Mikuláš 2 1 0 0 1 6:5 3
8. Trnava 2 1 0 0 1 6:7 3
9. Topoľčany 2 1 0 0 1 8:11 3
10. Senica 2 1 0 0 1 4:9 3
11. P. Bystrica 2 0 0 0 2 2:6 0
12. Trebišov 2 0 0 0 2 3:8 0
13. Púchov 3 0 0 0 3 4:13 0
__________________________________
Orange 20 2 1 0 0 1 6:3 3

 

Peter Brendza



Uverejnené: 15.09.2011 14:59:00 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.