files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa zajtra privíta ŠKP Piccard Senec

V treťom kole spoločnej slovensko-českej WHIL privíta Iuventa Michalovce na svojej palubovke tím ŠKP Piccard Senec. Je to družstvo, ktoré vzniklo z bývalého Škp Bratislava, ktorý sa pred sezónou so Sencom zlúčil. Iuventa je po dvoch kolách zatiaľ bez straty bodu na treťom mieste a jej hráčky si iné ako víťazstvo zajtra nepripúšťajú. Zápas medzi Iuventou a ŠKP Piccardom Senec sa začína v sobotu o 17.30.

 

Geričová svoj príchod do Iuventy neľutuje

Iuventa v prvých dvoch kolách WHIL zatiaľ nezaváhala, keď v prvom kole porazila doma UDHK Nitra-Sereď 37:16 a minulý víkend si priviezla dva body aj z Písku za výhru 28:25. "V prvých dvoch kolách sme  mali relatívne  ľahších súperov, aj keď zápas v Písku nebol určite ľahkým. Máme ale štyri body a teraz nás čaká zápas tretieho kola proti Sencu," povedala nám krajná spojka slovenského majstra Laura Geričová, ktorá prišla pred sezónou z HK Gábor Bánovce n/Bebravou. Táto hráčka vôbec neľutuje, že pred touto sezónou zmenila dres a pôsobenie v tíme slovenského majstra si pochvaľuje. "Som tu ešte krátko. Máme za sebou akurát prípravu, kvalifikáciu Ligy majstrov a dve kolá WHIL. Myslím, že som spravila veľmi dobre, keď som po sezóne zmenila dres a prestúpila do tohto klubu. Je to predsa slovenský majster, obhajuje takisto Slovenský pohár. V drese Iuventy by som chcela dosiahnúť viacero úspechov. Podľa môjho názoru by mali moje pôsobenie hodnotiť iní, nie ja. Ja som tu veľmi spokojná. Výhodu som mala v tom, že prišiel nový tréner, na ktorého som si nemusela zvykať len ja, ale aj ostatné spoluhráčky. Kolektív je tu fantastický. S babami si veľmi dobre rozumiem. Zatiaľ je to dobré," skonštatovala slovinská reprezentantka, ktorá sa najlepšie cíti na poste ľavej spojky a v minulej sezóne bola treťou najlepšou strelkyňou Bánoviec vo WHIL.

Kamarátsvo pôjde bokom

Trénerom sobotňajšieho súpera ŠKP Piccard Senec je Štefan Kelemen.  Toho Geričová pozná ešte zo svojho pôsobenia v Bánovciach. Kelemen si totiž túto 186 centimetrovú spojku vyhliadol v jej pôsobisku v Celje, a tak prišla reprezentantka Slovinska na skúšku do Bánoviec. Laura predstaviteľov klubu zaujala, a tak sa rýchlo dohodla na podmienakch zmluvy. "Áno, je to tak, Štefan Kelemen bol v čase môjho príchodu do Bánoviec trénerom tímu. Vydržal tam asi len dva mesiace, ale za ten čas na mňa pôsobil veľmi dobre. Je to kvalitný tréner, ktorý určite na zajtrajší zápas pripraví svoje zverenky najlepšie ako vie," uviedla Geričová, ktorá má v tíme ŠKP ešte jednu veľmi dobre známu tvár. "Za tento tím chytá aj Evička Vargová. Tá v minulej sezóne takisto pôsobila v Bánovciach. Je to moja veľmi dobrá kamarátka. Proti nám tuším odchytá svoj prvý zápas po prestupe. Určite s ňou prehodím pred, alebo po zápase pár slov, ale počas zápasu pôjde kamarátsvo bokom," poznamenala slovinská reprezentantka. "Náš zajtrajší súper určite má svoju kvalitu. My však chceme potvrdiť dva body získané v Písku a som si istá, že tréneri naordinujú takú taktiku, že dva body ostanú doma," dodala na záver Geričová.

 

ŠKP Piccard vznikol fúziou ŠKP Bratislava a prvoligového Senca

Sobotňajší súper Iuventy v žiadnom prípade nie je nováčikom spoločnej slovensko-českej interligy. Tento klub totiž vznikol fúziou prvoligového Senca a trojnásobného majstra Slovenska (2007/2008,2008/2009,2009/2010) ŠKP Bratislava. V jeho kádri je však minimum hráčok, ktoré majú tieto majstrovské tituly. Jeho tréner je Štefan Kelemen, ktorý naposledy pôsobil na lavičke BHK Gábor Bánovce nad Bebravou a v minulosti trénenoval aj Šaľu.

Proti Sassari dvakrát doma

Hádzanárky Iuventy Michalovce, ktoré sa v domácom kvalifikačnom turnaji predkola Ligy majstrov nekvalifikovali do ďalšej fázy, pokračujú v druhom kole pohára PVP. Ich súperom bude víťaz talianského pohára HC Sassari. Zverenkyne trénera Vuru obidve zápasy druhého kola odohrajú na vlastnej palubovke. "Predstavitelia tímu zo Sardínie nás kontaktovali hneď po vyžrebovaní a ponúkli nám možnosť odohrať dvojzápas u nás. Po zvážení viacerých aspektov sme sa rozhodli túto ponuku prijať. S Talianmi sme dohodnutí a máme už aj odobrenie od EHF. Padlo nám to vhod, vyhneme sa komplikovanému cestovaniu do Sassari," informoval nás športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny. Prvý duel sa v Chemkostav aréne uskutoční v piatok 30. septembra, odveta v sobotu 1. októbra tiež so začiatkom o 17.30 h. Pôvodne sa stretnutia 2. kola PVP medzi hráčkami Sassari a Michaloviec mali uskutočniť 1./2. októbra na talianskej pôde a o týždeň neskôr (8./9. 10.) na Zemplíne.

Progam 3. kola WHIL: 17/16.00: Zlín - Slavia Praha, 17.30 Michalovce - ŠKP Piccard Senec, Olomouc - Nitra-Sereď 18.00 Šaľa - Písek, Poruba - Partizánske

Predohrávka 3. kola: Streda 14.9 : Veselí - Most 30:24 (15:12)

Celý rozhovor s Laurou Geričovou nájdete tu



Uverejnené: 16.09.2011 13:52:24 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.