files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Jazzový večer venovaný obetiam leteckej tragédie

 


V sobotu sa v priestoroch Caffe Barrique odohrá spomienkový koncert venovaný leteckým obetiam. Organizátori zrušili vstupné a pozvali všetkých, čo milujú alebo sa chcú zoznámiť s jazzom. Vystúpi aj najlepší svetový saxofonista.

 

Na námestí zapálili sviečky

V Michalovciach sa už s Paľom Demitrom lúčili aj minulého týždňa. Ľudia sa zišli na Námestí osloboditeľov, aby si minútou ticha uctili nielen svojho hokejového hrdinu, ale všetky obete v lietadle JAK-42. ,,Samozrejme, že myslíme najviac na nášho Demitru, a preto sme tu,“ vraví Martina Gajdošová.  Nešlo o hromadné zoskupenie ľudí. Starší, ale aj mladé rodiny s deťmi prichádzali postupne a zapaľovali sviečku. ,,Išli sme okolo a pristavili sme sa na chvíľu pri jeho fotografii, pod ktorou už horeli kahance,“ hovorí Zuzana Šmurdová.

 

Najlepší saxofonista pre ľudí zadarmo

V spomienke na tragédiu budú v Michalovciach pokračovať  v priestoroch hudobné klubu. ,,Caffe Barrique týmto venuje svoj prvý koncert tohtoročnej hudobnej sezóny pamiatke Pavla Demitru, ako aj všetkým obetiam leteckého nešťastia zo dňa 07.09.2011,“ napísali na svojej sociálnej sieti. Vstup je voľný. Koncert sa začne o 20-tej hodine. Všetci, čo prídu zažijú večer plný jazzovej hudby. Alternatívny hudobný žáner predvedie Štefan "Pišta" Bartuš (kontrabas), Michal Bugala (gitara), Ľuboš Šrámek (klavír), Peter Solárik (bicie) a v neposlednom rade Andy Middleton. Hovorí sa o ňom ako o najlepšom svetovom saxofonistovi. Michalovce sú už šiestym mestom, kde sa jazzové zoskupenie predstaví. Na hudobníkov čaká ešte v sedem slovenských miest.

Veronika Cholewová



Uverejnené: 16.09.2011 15:26:28 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.