files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla zdolala Spišskú, rozhodol kapitán Šechný

Hokejisti HK Dukla Michalovce porazili v piatom kole I. hokejovej ligy na svojom ľade Spišskú Novú Ves 5:4. Skóre zápasu otvoril Paľovčík, no hostia následne dvoma gólmi otočili zápas. V druhej tretiny Michalovčania troma gólmi strhli vedenie na svoju stranu, no Spišiaci v tretej tretine vyrovnali. O tom, že všetky body ostanú doma rozhodol gólom dve minúty pred koncom kapitán Dukly Richard Šechný.

Michalovský hokejový štadión videl veľmi zaujimavý zápas extraligovej úrovne so šťastným koncom pre domácich hráčov. Úvod prvej tretiny patril Michalovčanom. Už v 5. minúte sa dobre uvoľnil Bouz, prihral puk Paľovčíkovi a ten otvoril skóre tohto zápasu. Hneď nato sa preštrikoval obranou hostí Mach, odrazený puk sa dostal k Šeligovi, no ten neprestrelil Chovana v bránke hostí. Potom sa dostali k slovu aj hostia, ktorí pohrozili Opatovským, no Kotvan v michalovskej bráne sa nedal prekvapiť. V 12. minúte už bolo 1:1 keď sa po spolupráci Majeského s Kropáčom presadil Farkašovský. O minútu neskôr sa presadil dravý Mach, no Halás jeho prihrávku na vedúci gól nezúžitkoval. Agilný Mach bol v nebezpečnej akcii aj o niekoľko sekúnd, keď si s jeho strelou poradil pozorný Chovan. Tesne pred koncom prvej časti sa hostia gólovo presadili aj po druhýkrát, keď pri obrovskom tlaku Dukly unikol Kropáč a prestrelil Kotvana v bráne Dukly. V posledných sekundách prvej tretiny mohol vyrovnať Minčák, no nepretlačil puk za Chovanov chrbát.

 

Hneď v úvode druhej tretiny si dobrú streleckú pozíciu vypracoval Kropáč, no Kotvan si s jeho strelou poradil. V 23. minúte už bolo vyrovnané, keď Mach najskôr síce Chovana neprekonal, no z následnej akcie sa presadil mladík Halás. Spišiaci chceli ihneď strhnúť vedenie na svoju stranu, no najskôr nepochodil Novák a po ňom ani Majeský. O dve minúty už Dukla viedla, keď Kmiť ťažil z aktivity Milana Macha a strelil svoj prvý gól v drese Dukly. Hneď nato mohol pridať štvrtý gól Minčák, no s jeho strelou si brankár hostí poradil. V 27. minúte unikol hosťujúci Krempaský, Kotvan pri jeho strele vynikajúco zasiahol a odrazený puk sa dostal k Ordzovenský, no jeho strela skončila na žrďke. V polovici druhej časti ohrozili súperovho golmana najskôr Mach a potom aj Kadlubiak. V 33. minúte putoval na trestnú lavicu Spišiak Gurčík a z presilovej hry sa presadil Slovák, ktorý urpavil už na 4:2 pre Duklu. Dve minúty pred koncom druhej tretiny unikla dvojica Novák, Kropáč a útočnik Spišiakov Radoslav Kropáč znížil na 4:3.

Tretiu tretinu začali lepšie hostia, ktorí hneď na začiatku chceli vyrovnať. Domáci golman trikrát fantastickými zákrokmi podržal svojich spoluhráčov, no v 48. minúte už bol na dorážku Novák prikrátky. Spišiaci tak zaslúžene vyrovnali stav zápasu. Po tomto momente sa hra prelievala z jednej na druhú stranu, obidve mužstvá chceli strhnúť tento zápas na svoju stranu. V 51. minúte mohol poslať hostí do vedenia Kropáč, no jeho strela tesne minula bránu. Následne sa nepresadili ani Segľa, so Slovákom na druhej strane. Keď už sa obidve mužstvá pripravovali na predlženie, unikol hosťujúcej obrane Boržík, ktorý našiel pred bránkou osamoteného kapitána Dukly Šechného a  ten rozhodol o tom, že všetky body ostanú doma. V závere sa pri vylúčení Kmiťa hostia odhodlali k niekoľkosekundovej power play, ktorá však nič nezmenila na tom, že Dukla si pripísala na svoje konto aj tretie domáce víťazstvo.

Štatistika:

HK Dukla Michalovce - HK Spišská Nová Ves  5:4 ( 1:2 ), ( 3:1 ), ( 1:1 )

Góly: 5. Paľovčík (Bouz), 23. Halás (Mach, Kmiť), 26. Kmiť (Mach, Žemba), 34. Slovák (Valentín, Žemba) pres/1, 59. Šechný (Boržík, Slovák) - 12. Farkašovský (Majeský, Kropáč), 19. Kropáč (Farkašovský), 38. Kropáč (L.Novák), 48. Kropáč (Farkašovský, F.Novák)

Vylúčení:2:4, Presilovky: 1:0, Oslabenia: 0:0, Rozhodovali: Halecký (Benuška, Hric), Divákov: 1970

 

HK DUKLA: Z. Kotvan – M. Žemba, Valentín, D. Hančák, Kadlubiak, Boržík, J. Šeliga, Lad. Mucha - Minčák, Šechný, Mart. Slovák - Bouz, Palovčík, P.Segľa - Bednár, Kmiť, Mach - I. Králik, M. Kovaľ, Halás. Tréner M. Ihnačák.

 

SP. NOVÁ VES: J. Chovan - Bajc, Ordzovenský, Priechodský, Novajovský, Gurčík, Borovský, Kirner, Ľ. Vartovník - R. Kropáč, Hamrák, Farkašovský - F. Novák, J. Prokop, L. Novák - Opatovský, Igor Majeský, Krempaský - Džerenga, V. Klinga, Gonda. Tréner M. Horváth.



Uverejnené: 23.09.2011 21:17:44
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.