files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa chce cez Sassari postúpiť

Hádzanárky Iuventy Michalovce čakajú zajtra a v sobotu zápasy 2. kole PVP proti talianskemu HC Sassari. Keďže hrá slovenský majster obidva zápasy doma, očakáva sa od neho postup do tretieho kola. Prvý aj druhý zápas sa odohrá zhodne o 17.30 a ich dejiskom bude domovský stánok Iuventy, Chemkostav Aréna.

Dvakrát doma

Iuventa Michalovce sa po vypadnutí z Ligy majstrov presunula do pohára PVP, kde bola vyžrebovaná do druhého kola. Za súpera jej bol určený víťaz talianského pohára HC Sassari, ktorý je stabilným účastníkom európskych pohárov. Obrovskou výhodou Iuventy je, že obidva zápasy odohrá na domácej palubovke. "S týmto riešením prišla talianska strana. Tá sa nám ozvala hneď po našom vypadnutí z Ligy majstrov. Dalo by sa povedať, že sme sa rýchlo dohodli. Ich podmienkou bolo iba to, aby sa hralo v piatok a sobotu. Mali sme na výber tento týždeň, alebo budúci. Vzhľadom nato, že nás následne čakajú anglické týždne, rozhodli sme sa pre toto riešenie," uviedol na margo toho, že oba zápasy sa odohrajú v Chemkostav Aréne športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny.

Zvládnuť reparát

Slovenský ženský hádzanársky majster začal európsku pohárovú sezónu neúspechom v kvalifikácii Ligy majstrov. Aj napriek tomu, že jeho hráčky mali domácu výhodu, kvalifikačný turnaj nezvládli a obsadili nepostupové tretie miesto, ktoré znamenalo presun do pohára PVP. "Ak sa na to spätne pozerám, vychádza mi to, čo sme prognózovali už pred samotným turnajom: bolo to o jednom súboji, ktorý sme nezvládli. Vedeli sme, že topafavoritom bude srbský Zaječar a že turecký Uskudar pravdepodobne veľa vody nenamúti. To všetko sa potvrdilo, akurát s tým rozdielom, že kým výkony nášho finálového premožiteľa z Veselí  gradovali, naše mali klesajúcu tendenciu. Neuspeli sme, niet sa na čo vyhovárať," poznamenal k pohárovému neúspechu Iuventy jej športový riaditeľ, ktorý následne dodal. "Za neúspech v Lige majstrov chceme pripraviť divákom revanš. Čo znamená ukázať dobrú hru a samozrejme postup do ďalšieho kola PVP.  Verím, že potvrdíme dobrý vstup do WHIL a že divákov potešíme nielen výsledkami, ale hlavne hrou. Iuventa navyše naposledy zaknihovala postup v akomkoľvek európskom pohári ešte v roku 2008, keď prešla cez francúzsky Le Havre, takže je to aj určitá šanca byť pritom, keď sa znovu môže zrodiť postup do ďalších európskych bojov," dodal Čúrny, ktorý do funkcie športového riaditeľa nastúpil toto leto. 


Odčiniť neúspech v Lige majstrov

Neúspech v Lige majstrov, kde Iuventa neprešla cez prvé predkolo zanechal stopy aj v hráčskej kabíne. Hráčky si to síce nepripúšťali, ale minimálne postup do druhej fázy od nich očakával v domácom prostredí asi každý. "Určite na tom bude niečo pravdy. V domácom prostredí sme chceli postúpiť, no nezvládli sme zápas proti českému Veselí, v ktorom sa rozhodovali o postupe do druhej fázy. Proti Sassasri to chceme odčiniť a v pohári PVP ísť čo najďalej," uviedla krídelníčka Iuventy Terézia Szollosiová, ktorá ako jediná z kádra trénerského dua Vura-Hlavatý má skúsenosť s týmto talianskym súperom. Ešte v drese bratislavského ŠKP sa v sezóne 2008/2009 totiž s týmto súperom sa stretla v predkole Ligy majstrov, ktoré sa konalo v tureckej Ankare. Vtedajší slovenský majster v tomto zápase vyhral o päť gólov 30:25. "Na tento zápas si prakticky vôbec nespomínam. Viem, že som na tomto turnaji Ligy majstrov bola, ale zo zápasu so Sassari si takmer nič nepamätám," dodala k svojej skúsenosti s víťazom talianskeho pohára krídelníčka Iuventy.

Terezia Szollosiová verí, že Iuventa cez HC Sassari postúpi

 

Stabilný účastník európskych pohárov

HC Sassari je šesťnásobný taliansky majster (2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009), päťnásobným víťazom Talianskeho pohára (2002, 2003, 2005, 2006, 2010). HC Sassari je klub zo 130-tisícového mesta Sassari, ktorý leží na severe ostrova Sardínia. Hoci je HC Sassari neznámym európskym klubom, rovnako ako Iuventa od sezóny 2003/2004 nechýbal v pohárovej Európe ani raz. Ide teda o skúsený európsky celok, ktorý však v Pohároch EHF, Lige majstrov či PVP veľa vody nenamútil. "Ide o druhý tím najvyššej talianskej ligy a zároveň víťaza tamojšieho pohára. Jeho domovom je známy ostrov Sardínia a ešte pred rokom jeho dres obliekali štyri legionárky. Kým 32-ročná spojka Irina Černovová, mimochodom dcéra prezidenta Karpaty Užhorod, ešte v kádri Sassari figuruje, ruská kanonierka Bobrovniková sa vrátila do Krasnodaru a srbská pivotka Mladenovičová zmenila dres v rámci Talianska. Dres Sassari už neoblieka ani obávaná kanonierka, naturalizovaná Rakúšanka Tanja Longvinová, ktorá v pamätnom súboji Michalovce - Hypo Niederostereich Viedeň nasúkala našim 15 gólov. Novou legionárkou je tiež ľavoruká Rumunka Gheorgheová, ktorá sa v úvodnom kole talianskej ligy blysla siedmimi gólmi,“ povedal o pohárovom súperovi športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny.

 

Program 2. kola PVP:

Piatok 30.9. o 17.30: HC Sassari - Iuventa Michalovce (hrá sa v Michalovciach)

Sobota 1.10. o 17.30: Iuventa Michalovce - HC Sassari

 

Peter Brendza



Uverejnené: 29.09.2011 22:09:02 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.